Nagy sikerrel zárult a PEN2015

A pécsi egyetemisták hagyományos fesztiválja idén is felforgatta a várost, és a négy nap alatt közel 22 ezren vettek részt a Zsolnay Negyed különböző programjain, a Diákrektor választáson szereplő csapatok pedig két és fél hónapig színesítették mindennapi életünket.

 

A tavalyi Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok idején már jól vizsgázott a Zsolnay Negyed, és a látogatók idén sem csalódhattak az időközben hungarikummá minősített helyszínben. A Bőrgyár után egészen más atmoszférába került át a fesztivál, ennek ellenére a Tankcsapdától a Halott Pénzig minden fellépő könnyedén varázsolt fergeteges hangulatot.

 

 

A fesztivál szervezői tehát széles skáláról válogatták a fellépőket, így a visszajelzések alapján nem csak az egyetemisták, de a város polgárainak igényeit is ki tudták elégíteni. 

 

 

Ugyanakkor a PEN több mint egy egyszerű fesztivál, hiszen a rendezvény elképzelhetetlen a Diákrektor-választás nélkül. Idén először vett részt a versenyben külföldi hallgatókból álló csapat, akik azonnal a közönség szívébe lopták magukat. A több mint két hónap alatt számtalan feladatot oldottak meg a csapatok, és a verseny kiélezettségét jól jellemzi, hogy a több száz megszerezhető pont ellenére a végén mindössze három ponton múlt az első hely sorsa. 

 

 

A Diákrektor-választást így a Természettudományi Kar csapata, az AsPENix és a gallok nyerte, második helyen a közgazdász hallgatókból álló PENegyerekek végzett, míg a harmadik helyet a Műszaki és Informatikai Kar csapata, a PENtagon szerezte meg. 

 

 

A fesztivál végén pedig fontos információra derült fény: Takács Gyula, a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke bejelentette, hogy 2016-ban is lesz Pécsi Egyetemi Napok!

 

Rovat: 
You shall not pass!