Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Pécsi Tudományegyetem

Közel százmillió forint értékben szerzett be a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tizenhat korszerű lélegeztetőgépet, melyek jelentősen növelik a betegbiztonságot, ezáltal rövidíthetik az intenzív osztályon töltött napok számát a betegek számára. 

A PTE- A Családokért programsorozat részeként, február 16-án szombaton kerül megrendezésre a Táncoló Egyetem szervezésében, az I. PTE Dolgozói Sport Délelőtt.

Esemény időpontja: 
2019. február 16. 09:00 - 12:00

Pécsi egyetemistának lenni egy életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia. A pezsgő kulturális élet nem csak PR-szöveg, a város hangulata mindenkit magával ragad. Nem utolsó sorban innen indultak a hazai zenei élet jelenleg meghatározó tagjai közül is sokan, ahogy a Halott Pénz is.

Napjaink legkorszerűbb munkaszimulátor-rendszerével gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja, mellyel elsősorban a munka világába visszatérő dolgozók fizikai és szellemi kompetenciáit tudják mérni. A mintegy 50 millió forintba került szimulátort csütörtökön délután Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, valamint Dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke adta át egy vizsgálat jelképes elindításával.

A Pécsi Tudományegyetem idén a 140. helyre került a regisztrált 719 egyetem között a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán. A tavalyi eredményhez képest ez 39 pozíciónyi előrelépést jelent a pécsi egyetem számára, és ezzel a második „legzöldebb” magyar egyetem az összevetés szerint.

2019 januárjától a Pécsi Egyházmegyében is szervezett keretek között fog zajlani a kórházlelkészi szolgálat – erről írt alá együttműködési megállapodást a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem pénteken délelőtt.

Örömmel adjuk hírül, hogy a Pécsi Tudományegyetem idén is elnyerte a MagyarBrands díjat a „Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában.

Kedden késő este hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég, mely ezúttal a fejlődő európai országok és Közép-Ázsia legerősebb 450 egyetemét vette górcső alá tíz objektív szempont alapján. A Pécsi Tudományegyetem az 53. helyet szerezte meg, ami tavalyhoz képest tíz pozíciónyi előrelépést jelent.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pécsi Tudományegyetem csatornájára
You shall not pass!