close
CímlapEgyetemi életKutatási és oktatási partnerség a fejlődés érdekében

Kutatási és oktatási partnerség a fejlődés érdekében

2018. november 22.

A korábbi, hosszú távú együttműködési megállapodás kibővítéseként egy újabb keretmegállapodást írt alá szerdán a Pécsi Tudományegyetem és az IT Services Hungary Kft. (ITSH). Hazánk legnagyobb ICT munkaadója és Magyarország első egyeteme közötti keret-megállapodás kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbra fűzzék eddigi kapcsolatukat.

A stratégiai megállapodást Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Dr. Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja, valamint Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója és Mészáros Mariann, az ITSH HR igazgatója látta el kézjegyével szerdán délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Rektori Tanácstermében.

Az együttműködés során a PTE oldaláról, több kar mellett, kiemelten a Műszaki és Informatika Kar vesz részt, és elsősorban a kutatás-fejlesztési projektek területén tud bekapcsolódni a közös munkába. A projektek célja, hogy megfelelő tudáscserét biztosítson a partnerek között, és élvonalbeli tudást és technológiát hozzon létre a műszaki informatika területen kutatási programokon keresztül.  Fontos cél ezeken felül a Műszaki és Informatikai Kar és az ITSH között 2016 óta működő külső tanszék továbbfejlesztése.

A Közgazdaságtudomány Kar részvételével HR stratégiai, közös szolgáltatásfejlesztési és kommunikációs projektek valósulnak meg, a Bölcsésztudomány Kar közreműködése pedig az egyetemi hallgatók és az ITHS munkatársak szakmai német és angol nyelvi képzését támogatja.

Miseta Attila, a PTE rektora az eseményen elmondta:

Az együttműködés sokoldalúságát jól jellemzi, hogy három karunk is részt tud venni annak gyakorlati megvalósításában. Az egyetem stratégiai célkitűzése, hogy a régió meghatározó cégeivel olyan kapcsolatot ápoljunk, amely jól szolgálja a duális képzést, és a kutatásaink piaci hasznosítását. Meggyőződésem, hogy a ma aláírt kontraktus éppen ezeket a célokat szolgálja.

A megállapodás keretében az ITSH szakmai gyakorlati lehetőségeket, gyakornoki álláslehetőségeket, ösztöndíj lehetőségeket biztosít, valamint hallgatói versenyeket, labor felszerelések beszerzését szponzorálja.

Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója elmondta:

A mai napon aláírt együttműködés kiváló folytatása a 2013-ban kötött háromoldalú, stratégiai megállapodásnak, amelyet Pécs városával és a Pécsi Tudományegyetemmel kötöttünk. Az ITSH továbbra is folyamatosan bővül pécsi telephelyén, melyhez elengedhetetlen a jövő generációjának támogatása.

Mészáros Mariann az ITSH HR igazgatója kiemelte:

Az E-LIT programmal egy olyan lehetőséget biztosítunk az egyetemistáknak, amellyel tudatosan tervezhetik a szakmai jövőjüket. Az egyetemmel együttműködve támogatjuk őket diplomájuk megszerzésében, ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosítunk számukra specifikus szakmai tudás megszerzésére, nyelvtanulásra.

 

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni