Továbbra is az élmezőnyben a PTE

2015-ben ismét többen választották a Pécsi Tudományegyetemet, mint az előző években, 2013 óta több mint 800-zal nőtt a pécsi egyetemre jelentkezők száma. Ezzel az intézmény megőrizte negyedik helyét a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők népszerűségi listáján. Ez az eredmény különösen abból a szempontból fontos, hogy a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma országosan csökkent. 

A 2015 szeptemberében induló képzésekre 12.371 felvételiző adta be jelentkezését Pécsre, a jelentkezők közül 5.779-en első helyen jelölték meg az PTE-t. A pécsi egyetem mesterszakjait 2.138 fő választotta, és tovább nőtt az alap és osztatlan képzésekre nappali munkarendben jelentkezők (8.019 fő), valamint az állami ösztöndíjas képzéseket választók száma is (11.050).

 

Jó hír, hogy a gazdasági, informatikai, orvos- és egészségtudományi, valamint természettudományi képzési területek mellett tovább nőtt a pedagógusképzésekre jelentkezők száma is. A Kormány által támogatott műszaki képzések népszerűek, különösen a 2015. évi felvételi eljárás újdonsága, a duális képzések terén, hiszen a PTE Műszaki és Informatikai Kar által indított, duális képzési rendszerben is hirdetett szakokon az országos átlagnál (7%) is nagyobb, mintegy 8,5%-os volt a jelentkezők számának növekedése.

 

 

You shall not pass!