Őszi sport programok a PTE-n

Az idei őszi félévben sem lesz hiány sportos programokból egyetemünkön. A PTE OIG Sportiroda a következő hónapokban is megmozgatja az egyetemi polgárokat:

Aki a belvárosban szeretne egy kis délutáni testmozgást, keresse a Pécsi Napok keretében a PTE Pavilont és Színpadot a Kossuth téren. Sport és szabadidős sarok, tollaslabda, ping-pong, íjászat, szivacskézi, floorball várja az érdeklődőket szeptember 14. és 24. között.

 

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja a Pécsi Tudományegyetemen

 

Számos, már nagy hagyományokra visszatekintő sport programra számíthatunk ősszel is. Egyetemünk a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 20-án ünnepli az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját. A jeles alkalmat a PTE OIG Sportiroda egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvényével, a Sárkányhajó Regattával, valamint annak kísérőprogramjával az elmaradhatatlan főzőversennyel köti össze. A programot színesíti a MEFS által életre hívott Campus 3 Próba, amelynek kihívásait a rendezvényre kilátogató PTE Polgárok szintén teljesíthetik. Helyszín: Orfű Aktív Víziturisztikai Központ (7677 Orfű, Széchenyi tér 5-6.), időpont: 10:00-16:00.

 

Sárkányhajó Regatta

 

A hónap végén két kiemelt PTE-hez köthető sport esemény is helyet kapott a városi programban. Az egyik az immár 23. PTE 650 Rókaűzők Váltófutóverseny, illetve az október 1-re időzített PTE 650 EHÖK Misina Csúcstámadás, amely az Egyetem és a PSN Zrt. közös rendezvénye.

Idén ősszel is elindulnak az egész tanévet átfogó kari bajnokságok, továbbá mindkét félévben lesz a férfi hallgatók körében igen kedvelt Futsal Liga.

Október 18-án a PTE Mecseki Láthatatlanok Emléktúrán vehetnek részt az érdeklődők. A Mecseki Láthatatlanok az akkori pécsi egyetemisták közössége volt, akik az 1956-os forradalom leverése után még hetekig (sőt egyesek hónapokig) ellenálltak a Mecsek hegyeiben rejtőzve. Emlékük előtt tisztelegve tavaly a PTE Sportiroda megszervezett egy mintegy 8 kilométeres mecseki túrát, melynek voltak olyan állomásai, ahol a hallgatók vetélkedhettek egymással. Az idei megemlékezés is hasonló lesz.

November 8-án már hatodszorra szervezik meg a hallgatók körében nagyon kedvelt floorball kupát. Idén is az a legfőbb cél, hogy a vegyes összetételű csapatok egy jó hangulatú és sportszerű megmérettetésen vegyenek részt. 

A Sportok Éjszakája a PTE Sportiroda legelső kiemelt rendezvénye volt, amit még alakulása, 2013 óta megrendez. A nagy népszerűségnek örvendő esemény 12 csapatot 12 sportágban 12 órán át mozgat meg. Érdemes időben jelentkezni az eseményre, mert a helyek általában rekord gyorsasággal betelnek. Idén november 22-23-án fogunk éjszakázni!

 

Info: halmos.zoard@pte.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ptesportiroda

 

Rovat: 
You shall not pass!