Orientációs nap külföldi vendéghallgatóknak

Az Erasmus+ Európai Program keretében 9 karra, 19 országból, 83 partneregyetemről, 130 Erasmusos hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetemre. A PTE-n vendégeskedő külföldi hallgatóknak szervezett Orientációs Napot a Külügyi Igazgatóság a Tudásközpont nagyelőadójában 2016. szeptember 5-én. 

 

Az egyetem vezetésének részéről Dr. Tarrósy István Külügyi Igazgató köszöntötte a 2016/2017-es tanév első szemeszterében az Erasmus+, illetve egyéb egyetemközi szerződések által egyetemünkön tanuló külföldi diákokat, illetve tájékoztatást nyújt a PTE Nemzetközi Kapcsolatairól. Árvai Péter Intézményi Erasmus+ referens ismertette a hallgatókkal a hallgatói ügyintézés menetét. Az EHÖK Erasmus Student Network szekciója bemutatta a szemeszterben meghirdetésre kerülő, kulturális-sport, PTE és Pécsi hallgatói rendezvényeit, valamint a Marketing Osztály részéről hangzott el prezentáció az egyetem központi angol nyelvű weboldalairól.

 

 

A 2016/2017-os tanév első szemeszterében az Erasmus+ Európai Program keretében 9 karra, 19 országból, 83 partneregyetemről, 130 Erasmusos hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetemre. Az egyetemközi szerződések keretein belül 18 hallgató érkezett Mexikóból, Dél-Koreából, Oroszországból, Szerbiából, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről. A rendezvényen elméleti és gyakorlati teendőkről egyaránt esett szó, a Külügyi Igazgatóság beszámolót tartott a beiratkozás menetéről, az idegenrendészeti teendőkről, a kollégiumi elhelyezésről, az egyetemen induló "magyar, mint idegen nyelv” kurzusról illetve a külföldi diákok részére meghirdetett kulturális programokról.

 

A rendezvény zárásaként a hallgatókat a Külügyi Igazgatóság állófogadással köszöntötte.

 

You shall not pass!