Költöznek a klinikai osztályok!

A vége felé jár a pécsi 400 ágyas klinika felújítása, így az ideiglenesen a Rákóczi úti telephelyen működő osztályok közül újabbak költöznek vissza régi-új helyükre. A napokban a PTE Klinikai Központ Sebészeti és Érsebészeti Klinikái, valamint az intenzív osztály (AITI) települ vissza a modernizált épülettömbbe.

2015. szeptember 23-24 között a Sebészeti és Érsebészeti Klinikák valamennyi osztálya és járóbeteg-ellátó részlege, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet (AITI) visszaköltözik a Rákóczi úti egykori megyei kórház telephelyéről a új nevén Janus Pannonius Klinikai Tömb épületébe. Csütörtöktől az összes érintett részleg mindegyik szakorvosát ebben, a teljesen modernizált és korszerű eszközökkel ellátott létesítményben találhatják meg a betegek.

 

 

Az átköltözés pontos menetrendje a következő:

- Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet 23-án, szerdán délelőtt kerül át új helyére, délután háromtól már a Janus Pannonius Klinikai Tömbben működik tovább. Egyedüli kivételként a Fájdalomambulancia marad a Rákóczi úton.

- A Sebészeti Klinika 24-én, csütörtök reggeltől fogadja új helyén a betegeket, az osztályon fekvőket aznap és 23-án szállítják át.

- Az Érsebészeti Klinika szintén 24-én, csütörtök reggel nyitja meg kapuit az Ifjúság úton, itt a fekvőbetegeket is aznap szállítja át a kórház.

 

A költözés ideje alatt a PTE Klinikai Központ garantálja a betegellátás folyamatosságát és zavartalanságát, továbbá gondoskodik minden bent fekvő átszállításáról is. A tervezett műtétekre járóbetegként jelentkezők 2015. szeptember 24-étől kezdve már kizárólag a Janus Pannonius Klinikai Tömbben találják meg az érintett osztályokat! A sürgős sebészeti eseteket mindeközben a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) fogják ellátni, a Klinikai Tömb tőszomszédságában. A változásokról a kezelőorvosok minden érintettet tájékoztattak.

 

Szükség esetén további információ kérhető:

- az AITI-ról szeptember 23-án, szerdán 15 óráig a 72/533-127-es telefonszámon

- a Sebészeti Klinikáról 24-én, csütörtökön reggelig a sebészeti ambulancia 72/536-000 szám 33722-es mellékén

- az Érsebészeti Klinikáról a 72/533-133 szám 33245-es mellékén

 

Rovat: 
You shall not pass!