International Spring programajánló - március vége

Az International Spring rendezvénysorozat március végén is sok izgalmas programmal várja az érdeklődőket! 

International Spring a Pécsi Tudományegyetemen

 

A Nemzetközi Tavasz eseményei az észak-amerikai napokkal folytatódnak, és sor kerül a Kaposvári Csiky Gergely színház angol feliratos előadására is, az E78-ban Lutz Hübner: Becsületbeli ügy című darabját mutatják be.

Március 28-án, kedden 12.00 órakor Őexc. Isabelle Poupart, Kanada nagykövete tart előadást a bölcsészkaron, este pedig egy angol nyelvű Quiz Night-ra várják a csapatok jelentkezését. Március 29-én délután 4 órakor nyílik a Művészetek és Irodalom Házában az a kiállítás, amely az 1956 októberének eseményei után az Egyesült Államokba elsőként érkezett magyar menekültek tapasztalatait mutatják be az Associated Press (AP) hírügynökség korabeli fotóinak segítségével.

 

International Spring – Észak-Amerika Napok - “…és mégis itt vagyok.” kiállítás az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából

 

Ugyanezen az estén a Balázs Elemér Group ingyenes jazzkoncertjén vehetünk részt a Zsolnay Negyed E78 koncerttermében, amely szintén 1956-hoz köthető: az 50-es évek jazz zenéjét dolgozza fel koncertjén a zenekar, és meghallgathatunk pár szerzeményt azok közül is, amelyeket 1956-ban bátor, magyar jazz zenészek vettek fel titokban, az akkori amerikai főkonzul, Ernest Nagy által bérelt stúdióban. A felvételt kicsempészték az USA-ba, ahol lejátszották Willis Conover Jazz Hour című műsorában az Amerika Hangja rádióban.

 

International Spring – Észak-Amerika Napok - Balázs Elemér Group

 

30-án, csütörtökön kora délután a Fulbright ösztöndíjprogramról szerveznek tájékoztató előadást a PTE Rektori Hivatal Szenátusi termében, este pedig ismét az E78-ban a Kaposvári Csiky Gergely színház előadását láthatjuk, angol felirattal. Lutz Hübner drámája a különböző kultúrkörökből érkező fiatalok együttélésével kapcsolatban felmerülő kérdéseket helyezi a középpontba. A programokon a részvétel ingyenes, a színházi előadáson való részvétel a korlátozott férőhelyek miatt csak előzetes regisztráció mellett lehetséges, regisztrálni a pte650spring@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Nemzetközi ösztöndíjbörze a PTE Összegyetemi Karriernap és Állásbörze keretében

 

Március 28-án, XIII. alkalommal rendezzük meg a PTE Összegyetemi Karriernapját és Állásbörzéjét, nemzetközi, regionális és országos szinten elismert munkáltató, képző intézmények részvételével. A rendezvényre nem csak friss diplomásokat és álláskeresőket várunk, hiszen az álláslehetőségek mellett számos szakmai gyakorlati lehetőség, illetve ösztöndíjprogram is rendszeresen elérhető partnereink kínálatában.

 

Részletes programsoroló: www.jubileum.pte.hu és www.facebook.com/InternationalSpringPTE650

További információk: Kozma Gábor (kozma.gabor@pte.hu)

 

Rovat: 
You shall not pass!