Fulbright információs napot tartottak a PTE-n

A Fulbright és egyéb egyesült államokbeli tanulmányi ösztöndíjakról tartott tájékoztatót a budapesti Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, Dr. Jókay Károly a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Szenátusi termében 2015. április 20-án. 

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság praktikus tanácsokkal kiegészített előadásán magáról a Fulbright-programról, az ösztöndíjtípusokról és a pályázás folyamatáról is szó esett.

 

A Fulbright-program

A program a felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgároknak kínál tapasztalatszerzési lehetőséget az Egyesült Államokban. A Fulbright tudományos-szakmai program, így a magas szintű angol nyelvtudás is alapvető pályázati követelmény.

 

Ösztöndíjtípusok

Az pályázók posztgraduális hallgatói, oktatói és kutatói ösztöndíjakra jelentkezhetnek. A posztgraduális hallgatói ösztöndíj azoknak szól, akik az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, míg az oktatói és kutatói ösztöndíj azoknak nyújt kiváló lehetőséget, akik amerikai egyetemen szeretnének kutatni és tanítani. 

 

Pályázás

Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet, akár több tudományterületen is egyidejűleg. 

A 2016/17-es tanévre szóló ösztöndíjakra a posztgraduális hallgatóknak 2015. május 18-ig, az oktatóknak és kutatóknak pedig 2015. október 7-ig van lehetőségük jelentkezni. 

 

Rovat: 
You shall not pass!