Európa Napokkal folytatódik a Nemzetközi Tavasz a PTE-n

A Nemzetközi Tavasz áprilisi eseményei az Európa Napokkal folytatódnak 24. és 28. között. A PTE 650 Jubileum keretében szervezett programokat az egyetem Külügyi Igazgatósága számos nagykövetséggel, külföldi kulturális intézettel és a PTE több intézetével közösen szervezi. A programokon a részvétel ingyenes!

Skandináv Filmnapok Pécsett

 

Idén először lesznek Skandináv Filmnapok Pécsett, a Dán Királyság Nagykövetsége, Norvég Királyság Nagykövetsége, Svéd Királyság Nagykövetsége, PTE Külügyi Igazgatóság és az Apolló Mozi szervezésében. A belépés ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás és további részletek: http://www.apollopecs.hu/scan/

 

Skandináv Filmnapok Pécsett

 

Április 27-én a Grieg Akadémia mesterszakos hallgatója, és Turid Bakke Braut, a bergeni Grieg Akadémia tanára előadásában olyan skandináv dalokat ad elő, amelyek a kelet-európai zenei palettáról teljesen hiányoznak. 

 

Északi fény, avagy tárlatvezetés a skandináv vokális zeneirodalomban

 

Április 28-án, pénteken bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem egyik legfontosabb szerbiai partnere, az Újvidéki Egyetem (UNS). A programok során azonban nem csak az ottani tanulmányi lehetőségekkel ismerkedhetünk, újvidéki hallgatók képeiből nyílik kiállítás a Tudásközpontban, a PTE és Az UNS futsal csapatai is összemérik erejüket a PTE Ifjúság úti sportcsarnokában este. 17.00 órakor a Művészetek és Irodalom Házában az UNS művészeti karának hallgatói adnak koncertet. A hallgatók Jean-Baptiste Loeillet, Carlos Salzedo, Claude Debussy, Ekaterina Walter-Kuhne, Pierre Sancan és Sergei Prokofiev műveit adják elő. A részvétel ingyenes!

 

 Fedezzük fel az orosz világot! Orosz nyelv és kultúra Pécsett

 

Előadások, zenés műsorok, kiállítások, vetélkedő, bábszínház és sok érdekesség várja az érdeklődőket az orosz világról a PTE Orosz Központjának szervezésében a Fedezzük fel az orosz világot! Orosz nyelv és kultúra Pécsett rendezvénysorozat keretében.

 

További információk:

www.facebook.com/InternationalSpringPTE650

Kozma Gábor (kozma.gabor@pte.hu)

 

Rovat: 
You shall not pass!