Diplomata Kerekasztal és Afrika Napok a Nemzetközi Tavaszon

A PTE 650 éves Jubileumi programjainak keretében megszervezett Nemzetközi Tavasz áprilisi eseményei egy angol nyelvű Diplomata Kerekasztal beszélgetéssel kezdődnek, tizenöt nagykövetség képviselőjének részvételével, amelyet április 5-én tartanak a Tudásközpontban. 

Nemzetközi Tavasz a PTE-n 

Ezt követően április 6-12. között szervezik meg az Afrika Napokat, amely a Magyar Afrika társaság bemutatkozásával (PTE ÁOK AULA) és egy Afrikai Esttel (Zsolnay Negyed E78) kezdődik. Az African Night programján afrikai táncokat és dobolást tanulhatunk a szenegáli művészekből álló Camara Ballet társulattól, de zenélni fog az este során egy szenegáli DJ is az E78-ban.

 

Nemzetközi Tavasz a PTE-n

 

Több magyar, illetve angol nyelvű előadást hallgathatunk meg a kontinens sokszínű világáról is a hét során: a Magyar Afrika Társaság az afrikai orvosmissziók és az önkéntesség világát mutatja be, míg az egyetemen és a Művészetek és Irodalom Házában Etiópiáról és az afrikai migrációs trendekről tudhatunk meg sok érdekességet.

 

Nemzetközi Tavasz a PTE-n

 

Két kiváló fotókiállítás is nyílik, az egyiken pécsi fotósok Afrikában készített képeit (Tudásközpont), a másik kiállításon pedig Klotz Miklós fotóművész maszai falvakban készített tanzániai fotográfiáit láthatjuk (Zsolnay Negyed – Kemence Galéria).

 

Nemzetközi Tavasz a PTE-n

 

A részletes program a jubileum.pte.hu oldalon érhető el.

További információk: Kozma Gábor (kozma.gabor@pte.hu)

 

Rovat: 
You shall not pass!