Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Sajtószoba

A Pécsi Tudományegyetem külső kommunikációjáért, a sajtóval való kapcsolattartásért a PTE sajtóreferense a felelős, aki naprakész információkkal látja el a médiumokat, illetve segíti a munkájukat forgatási vagy interjúigény esetén. Az egyetemi belső média munkatársainak elérhetőségei és feladatai az alábbiakban olvashatóak.

Kommunikáció a PTE-n

Külső kommunikáció

A hetente a sajtólistánkra e-mailben kiküldött programajánlóink letölthetőek a heti programajánló menüpont alatt.  Elérhető minden sajtóközleményünk, amelyet az egyetem központilag adott ki. A sajtófotókat tartalmazó galériánk és az egyetemi eseményeken készült videókat tartalmazó YouTube csatornánk is böngészhető, melyek számos minőségi, szabadon felhasználható fényképet és videóanyagot tartalmaznak.

A napi sajtófigyelés immár évek óta működik a Pécsi Tudományegyetemen. A sajtó munkatársai számára segítségként szolgál a forgatási engedély kérésének lehetősége. Amennyiben az Egyetem számára érdekes eseménnyel kapcsolatban szeretne kapcsolatba lépni munkatársunkkal, ajánljuk szíves figyelmébe hírküldés szolgáltatásunkat.

Az Egyetem a sajtótörvényben megfogalmazottaknak megfelelően segíti a sajtó munkatársait annak érdekében, hogy az Egyetemet érintő kérdésekben a nyilvánosság minél bővebb es korrektebb információhoz jusson. A kapcsolattartás szabályozását illetően tekintse meg Média Kódexünket!

A Pécsi Tudományegyetem külső kommunikációjáért, a sajtóval való kapcsolattartásért a PTE sajtóreferense a felelős, aki naprakész információkkal látja el a médiumokat, illetve segíti a munkájukat forgatási vagy interjúigény esetén:

 

Kottász Gergely
sajtóreferens
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 12174
E-mail: kottasz.gergely@pte.hu

 


 

Universitas Televízió

A pécsi egyetemi televíziózás története 1993-ban kezdődött az országban elsőként. Már akkor is unikumnak számított, hogy egy felsőoktatási intézmény önálló műsorral jelentkezik a városi TV-n, és az ország további 16 televíziójának csatornáján. Az Universitas Televízió két műsort készít: a Navigátor a PTE legfontosabb eseményeit foglalja össze és stúdióbeszélgetéseiben neves kutatókat, oktatókat, kiváló egyetemi hallgatókat szólaltat meg. A Nyitott Egyetem című oktatási-ismertterjesztő sorozat az országban elsőként jelent meg azzal a céllal, hogy bemutassa az egyetemen oktató tanárok izgalmas témájú kutatásait, közérthető formában megtartott előadásait. Egy sikeres TÁMOP pályázatnak köszönhetően az eddig is nagysikerű Nyitott Egyetem sorozat 2010-ben az egész város számára nyitottá vált, így népszerűsíti az élethosszig tartó tanulás szemléletét. Az előadásokat a televízió stábja a helyszínen több kamerával rögzíti. 

 

Kosaras Attila
főszerkesztő
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 12071
E-mail: kosaras.attila@pte.hu

 


 

UnivPécs egyetemi magazin

Az UnivPécs a Pécsi Tudományegyetem magazinja, mely szemeszterenként három alkalommal jelenik meg hétezer példányban. A lapot hallgatók írják. Történelme 2000-ben kezdődött, archívuma a 2000-2016 között megjelent lapszámokat tartalmazza. A lap ingyenes, a campus falain belül és kívül is hozzá lehet jutni. Az UnivPécs újságírói több országos sikert is elértek már. Többször több díjat is kiérdemeltek a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület szervezésében lezajló Felsőoktatási Médiakonferencia legrangosabb oklevelei közül. A diákok számára kiírt Pultizer-díjat első alkalommal az UnivPécs munkatársa vehette át. Az országos Sajtófotó kiállításon is szerepeltek már képeikkel. Korábban a lapnál dolgozott hallgatók közül többen az országos, illetve a regionális médiában helyezkedtek el. Az UnivPécs International angol nyelvű kiadvány, amely félévente jelenik meg. Az UnivPécs printtől függetlenül is működő hírportálja az univpecs.com. A szerkesztőség nyitott, írhatsz bele hallgatóként is, sőt!

Olvasd és csatlakozz! A lap csapatához jelentkezni az univpecs@pte.hu e-mail címen lehet.

 

Harka Éva
főszerkesztő
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 12122
E-mail: harka.eva@pte.hu
Web: www.univpecs.com

 

Balogh Róbert
lapszerkesztő
Tel.: +36 72/501-500/12075
Email: balogh.robert@pte.hu
Web: univpecs.com

 

Tóth Mariann
Tel.: +36 72/501-500/ 12144
Email: toth.mariann@pte.hu
Web: univpecs.com, pte.hu/english

 


 

Egyetemi honlap és közösségi média 

A Pécsi Tudományegyetem honlapja (pte.hu) naponta frissülő tartalommal és híranyaggal várja az olvasókat. A PTE napi rendszerességgel oszt meg multimédiás anyagokat magyar és angol nyelvű Facebook profilján, Instagram oldalán és YouTube csatornáján

 

Hirth Attila
arculati menedzser
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36-72/ 501-500/ 12172
e-mail: hirth.attila@pte.hu
Web: www.pte.hu

 

Pálfi Melinda
tartalommenedzser
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36-72/ 501-500/ 12171
E-mail: palfi.melinda@pte.hu

 

Kovács Szilárd
közösségi média szakértő
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.:+36 72/501-500/12172
E-mail: kovacs.szilard2@pte.hu

 

You shall not pass!