Újabb elemekkel bővül a Pécs8 program

A kezdeményezést a PTE BTK Modernkori Történeti Tanszéke oktatói, Dr. Bánkuti Gábor és Dr. Dévényi Anna indították el, a Pécs Története Alapítvány gondozásában megjelenő pécsi városmonográfia nyolcadik, az 1945 és 1990 közötti időszakot feldolgozó kötetének támogatására.

Újabb elemekkel bővül a Pécs8 program

 

A program az elmúlt fél évben a város számos intézményét, civil szervezetét és magánszemélyek sokaságát megmozgató és összekötő hálózattá vált. A kutatási és publikációs munkába, valamint a programszervezésbe a PTE hallgatói is bekapcsolódnak, a Pécs8 és az Egyetemtörténeti Gyűjtemény együttműködése (link: http://pecs8.hu/pte-felhivas/)  a PTE 650 jubileumi előkészületeit is támogatja.

 

Újabb elemekkel bővül a Pécs8 program

 

A felhívásokra beérkező források megszólaltatásába és közös értelmezésébe a Pécs8 kreatív és interaktív módon vonja be a város lakosságát. Az aktuális felhívások között szerepel egy rövidfilm pályázat, a Pécs8 Filmmustra (link: http://pecs8.hu/pecs8-filmmustra/), melynek zsűrielnöke Pálfi György filmrendező lesz, de a program a legkisebbeket is megszólítja, most éppen egy, az egyetem gyakorló iskolájával közösen szervezett csapatjáték (http://pecs8.hu/valyogbol-panel/) útján.

Bővebb információ: www.pecs8.hu; https://www.facebook.com/pecs8/

 

Rovat: 
You shall not pass!