Tovább javulnak az orvos- és egészségügyi oktatás feltételei Pécsett

A Modern Városok Programhoz kapcsolódóan a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán is elkezdődtek a napokban a fejlesztések. Ez hozzájárul a külföldi hallgatók számának növeléséhez, az erre a célra szolgáló kapacitások bővítéséhez, hiszen a klinikák az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói számára biztosítják az elméleti, és főként a gyakorlati képzést.

PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinik

Ismert, hogy a program részeként 24 milliárd forintnyi forrás nyílt meg a Pécsi Tudományegyetem számára, amelynek deklarált célja a versenyképes képzési környezet kialakítása; az idegen nyelvű oktatási és szolgáltatási portfólió fejlesztése és racionalizálása; az idegen nyelvű képzésekben résztvevő hallgatók létszámának jelentős növelése és az Egyetem kutatási potenciáljának erősítése.

„Az Édesanyák úti fejlesztés során a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán lényegében koncentráltan egy helyszínre kerülnek az oktató és szemináriumi termek, az oktatatáshoz kapcsolódó infrastruktúra átlátható és rendezett lesz, így a korszerű, magas minőségű hallgatói és oktatói szolgáltatások feltételei javulnak. A tervezés során kiemelt figyelmet kaptak a hallgatói igények, annál is inkább, mert az orvosi és egészségtudományi területeken jelentősen emelkedett a hallgatói létszám az elmúlt években, és az infrastrukturális feltételek javítása eredményeként további növekedés várható. Lényeges hangsúlyozni, hogy a hallgatóknak nyújtott oktatási és egyéb szolgáltatások fejlesztése érdemben járulhat hozzá a betegellátás minőségének javításához is. Ez utóbbi fontos missziója a Pécsi Tudományegyetemnek” – szögezte le Prof. dr. Bódis József rektor.

A beruházás mintegy 25 millió forint összegből valósul meg, és az őszi szemeszter kezdetére az orvos- és egészségügyi képzésben résztvevő hazai és külföldi hallgatók rendelkezésére áll majd.

Rovat: 
You shall not pass!