Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2015

A Tolvaly Ernő Festészeti Díj kiállítás megnyitója és a díjak ünnepélyes átadása 2015. február 26-án került megrendezésre a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központban.

Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar volt dékánja 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására. A kar Képzőművészeti Intézete és Hallgatói Önkormányzata szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez, valamint az idei évben a Festészet Tanszék is átadott egy különdíjat.

A díj 2010 óta évente kerül átadásra a tavaszi szemeszter elején. A díjazottak kiválasztása szakmai zsűri döntése alapján történik. A Festészet Tanszék mesterei a díj átadását megelőző év kiemelkedő szakmai teljesítménye alapján javasolják hallgatóikat a pályázaton való részvételre.

 A díjazottak: 

  • I. díj: Gnándt FerencV. éves hallgató (Mester: Valkó László)

 

 

  • 2. díj: Horgas Karina, V. éves hallgató (Mester: Ernszt András DLA)

 

 

  • 3. díj: Szabó Barbara, V. éves hallgató (Mester: Ádám Zoltán)

 

 

A zsűrizés folyamán a különdíjért holtverseny alakult ki három hallgató között, így a kiállításon a díjazottak munkái mellett a különdíjért versengő másik két hallgató, Balassa Boglárka és Erdei Adrienn pályamunkái is megtekinthetők.

A kiállítás a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központban (Pécs, Széchenyi tér 15.) március 20-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 11-től 19 óráig.

A galéria látogatása ingyenes.

 

Rovat: 
You shall not pass!