Tíz éves a PTE Támogató Szolgálata

A Pécsi Tudományegyetem 2005 óta elsőként hozta létre a hazai felsőoktatási intézmények között a Támogató Szolgálatot. A szolgálat tízéves jubileuma alkalmából rendeztek konferenciát október 20-án, „Értetek, Veletek – avagy az Érzékeny Egyetem" címmel.

 

Bódis József, az egyetem rektora a konferencián hangsúlyozta: „A Pécsi Tudományegyetem egyik legfontosabb stratégiai célja a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének javítása, amit meg is fogalmaztunk az Érzékeny Egyetem koncepciónkban. Ennek keretében mindent megteszünk a pécsi egyetemen annak érdekében, hogy a speciális képzési igényű hallgatóink minél teljesebb értékű életet élhessenek" – hangsúlyozta a rektor.

Többek között e hozzáállásnak is köszönhetően jelenleg „Magyarország első egyetemén" az egyik legmagasabb a fogyatékossággal élő hallgatók száma a hazai felsőoktatásban: több száz speciális képzési igényű diák tanul a Pécsi Tudományegyetemen.

 

 

A keddi konferencián, amely folyamatos jelnyelvi tolmácsolással zajlott, előadást hallhattak az érdeklődők többek között arról, hogyan lehetne elérni a fogyatékkal élőket érő diszkrimináció megszűnését, milyen munkaerőpiaci lehetőségek állnak a megváltozott munkaképességűek előtt, valamint arról, milyen fejlesztési tervei vannak a PTE-nek az egyetemi parasportban.

 

Kapcsolódó anyagunk:

 

 

You shall not pass!