Tizenkettedszer rendezik meg a Pécsi Sürgősségi Napokat

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg éves konferenciáját valamint a Pécsi Sürgősségi Napokat 2017. szeptember 23-án Pécsett.

 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar mentőtiszt képzéséhez és sürgősségi képzés oktatásához, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ és sürgősségi ellátásához kapcsolódóan az Országos Mentőszolgálat, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rendvédelem és a társszervek összehangolt munkájának bemutatása mellett, a közös gyakorlás lehetőségének megteremtése.

 

A 6. számú főúton Szigetvár irányába közlekedő veszélyes anyagot szállító gépjármű vezetője a Rét utca és a 6.-os út kereszteződésében ismeretlen okból a szemben szabályosan közlekedő utasokkal teli lévő helyi közlekedésű busszal frontálisan ütközik. Az ütközés következtében a tehergépjárműről 1 m3-es IBC tartály leszakadt, és az útpályára zuhant. Az IBC tartályból veszélyes anyag kezd szivárogni a főútra, amely a levegőben nem terjed. Megérkeznek az első hívások a segélykérő telefonszámokra. Több egység indul a helyszínre. A helyszínen az első egységek megérkezése után a helyi járatú buszon két férfi szóváltásba keveredik, tettlegességig fajul a verekedés. A rendőrség helyszínre érkezés után teljes útzárást végez. A katasztrófavédelem egységei megkezdik a veszélyhelyzet súlyosságának meghatározását. A helyszín biztonságosságának mérlegelése után a Mentőszolgálat egységei megkezdik a kárhely felszámolását. A helyszínre közben leszáll a mentőhelikopter. Az égett gyermek ellátásában és transzportjában vesznek részt. A sérülteket a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztály fogadja.

 

You shall not pass!