Tájékoztató

Tájékoztató a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatáról.

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2016. november 28. napján meghozta határozatát a Pécsi Tudományegyetem által „A Pécsi Tudományegyetem épületeiben élőerős személy- és vagyonvédelmi, pénzkísérési, továbbá porta és diszpécserszolgálati feladatok ellátása” tárgyban indított közbeszerzési eljárásban.

 

A határozatban a Közbeszerzési Döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő az 1. és a 3. kérelmi elem vonatkozásában, megsértette a Kbt. rendelkezéseit. A 2. és a 4. kérelmi elem vonatkozásában a Közbeszerzési Döntőbizottság a jogorvoslati eljárást megszüntette. A Közbeszerzési Döntőbizottság az 5. kérelmi elem vonatkozásában a jogorvoslati kérelmet elutasította.

 

A Közbeszerzési Döntőbizottság a határozatban a fentieknek megfelelően megállapította, hogy ajánlatkérő jogszerűtlen módon nyilvánította érvénytelenné az első helyen álló ajánlattevő ajánlatát, továbbá elmulasztotta a hiánypótlási kötelezettségét teljesíteni a nyertes ajánlattevő ajánlatát fenntartó nyilatkozat vonatkozásában.

 

A Döntőbizottság a jogsértések miatt megsemmisítette az ajánlatkérő eljárást lezáró döntését, és az ajánlatkérőt új döntés meghozatalára kötelezte. A döntés megsemmisítésén túl a Döntőbizottság ajánlatkérőt 5.000.000,- HUF pénzbírság megfizetésére kötelezte. További tájékoztatás az új döntés meghozatalát követően kerül kiadásra.

 

2016. november 28.

 

PTE
Kancellária

Rovat: 
You shall not pass!