Röplabdasiker az Amatőr Diákolimpia Országos Döntőn

A hétvégén, Debrecenben megrendezett XIII. Amatőr Röplabda Diákolimpia Országos Döntőn a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáium és Szakközépiskola csapata negyedik alkalommal képviselte megyénket. A Babitsos lányok az elmúlt években folyamatosan araszoltak felfelé a ranglétrán (2011.-XV. hely, 2012.-VII. hely, 2013.- IV. hely). Az idei 20 csapatos országos megmérettetésen, lányainknak, csapatunk fennállása óta először sikerült teremröplabdázásban országos dobogóra állni. Az előzetes várakozásokkal és a papírformával ellentétben együttesünk az előkelő II. helyezést szerezte meg, tovább öregbítve ezzel intézményünk és megyénk hírnevét.

 

A szervezők a 19 megyei és a budapesti bajnokot négy, ötcsapatos csoportra osztották. A pécsi csapat a szegedi Tömörkény, szolnoki Varga, miskolci Hermann és veszprémi Lovassy Gimnáziummal került össze. Innen a pénteki és szombati körmérkőzések után 2. helyen jutottak a keresztjátékba, ahol a tavalyi 2. helyezett békéscsabai Andrássy Gimnáziumot győzték le. Szombaton 19.00 órai kezdettel játszhattak az örök rivális debreceni Svetits Gimnáziummal a döntőbe jutásért. Ezt a meccset nagy csatában 2:1-re megnyerték, így készülhettek a vasárnapi döntőre. Mint az elmúlt években többször, most is a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumot volt az ellenfélnek. A fővárosi csapat nagy rutinjával és jelentősen nagyobb ütőerejével nem sikerült megbirkózniuk, így sajnos 3:0 arányban alulmaradt a PTE Babits csapata a döntőben.

A délutáni éremátadón büszkén vehették át az ezüstérmet, amit még az is fokozott, hogy a csapat center ütője, Kis Rebeka elnyerte a torna legjobb játékosának járó különdíjat.

A csapat tagjai: Alizadeh Jennifer, Buskup Dóra, Erdős Petra, Kabács Bianka, Kalinszky Emese, Kis Rebeka, Miklovich Réka, Nagypál Andrea, Peti Dorina, Újhelyi Bettina és Zólyomi Hanga.

A csapat felkészítője: Bedő Gergely tanár úr, Bedőné Szűcs Tünde tanárnő

 

A kitűnő eredményhez ezúton is gratulálunk!

You shall not pass!