PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott a nemzetközi egyetemek sorához, hiszen több mint 4000 külföldi hallgatója már a hallgatói létszám 20%-át teszi ki. A PTE számos teljes és rövid képzési programot kínál angol és egyéb idegen nyelveken, de nyári egyetem kínálatunk is vonzó lehet a nemzetközi színtéren.

A PTE nemzetközi hallgatói

 

De nemcsak hozzánk érkeznek a nemzetközi hallgatók, hanem egyetemünk diákjai is eljuthatnak velünk a világ minden tájára.

Az aktív csereprogramok mellett a PTE résztvevője régiós és kontinenseken átívelő nemzetközi egyetemi szövetségeknek. 396 ERASMUS partneregyetemmel kötött 661 együttműködési megállapodás révén számtalan lehetőség nyílik ERASMUS tanulmányi útra. Ezen kívül 70 külföldi partneregyetemmel rendelkezik a PTE. Nagyon jó hír minden utazni vágyó számára, hogy 8 ország 20 egyetemére lehet jelentkezni cserehallgatóként a tengerentúlra.

 

PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk végzett hallgatók jól boldogulnak diplomájukkal a munkaerőpiacon. A 2017-es Diplomás Pályakövetés adatai alapján végzettjeink:

  • nettó 212.610 Ft átlagkeresettel rendelkeznek.
  • több mint 93%-a végzés után azonnal vagy rövid idejű keresés után talált állást.
  • több mint 97%-a ajánlaná az egyetemet barátainak és ismerőseinek.

 

 

Címkék: 
You shall not pass!