PTE-s csapat nyerte a bankszimulációs versenyt

Az egyik kereskedelmi bank idén hetedik alkalommal hirdette meg azt a diákkupát, amely a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenye. A megmérettetés során a diákok egy bank irányítását vehetik a kezükbe - természetesen csak virtuálisan. 

Kép forrása: pecsinapilap.hu

 

Az idei versenyre összesen 235 csapat nevezett, 34 felsőoktatási intézményből. A döntőt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán tanulókból álló Concordance csapat nyerte.

 

A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, hogy bizonyítsák, felsővezetőként is megállnák helyüket a pénzügyi világban. A résztvevők egy-egy virtuális kereskedelmi bank és biztosító irányítását vehették kézbe, és éves periódusokra vonatkozóan kellett döntéseket hozniuk. A virtuális pénzintézetek pedig valós versenykörnyezetben versenyeztek egymással a vevők bizalmáért, és törekedtek a hatékony működés megvalósítására.

 

Az online selejtezők és középdöntő után a múlt heti döntőben kilenc csapat versengett egymással, hogy fenntartható és profitábilis növekedési pályára állítsák az általuk vezetett bankot, valamint különböző szakmai témák mentén vitázzanak egymással, illetve pénzügyes és statisztikai feladatokat oldjanak meg.

 

A legjobb üzleti és vezetői döntéseket és megoldásokat Gyimesi Andrásnak, Juhász Bálintnak és Szilágyi Bernadettnek, azaz a Concordance csapatnak sikerült meghoznia, ezzel ők nyerték a belgiumi utazást, amelynek részeként többek között látogatást tehetnek a K&H bank anyavállalatában, és egy biztosítási csoport központjában is.

 

Az elért eredményhez szívből gratulálunk a csapatnak!

 

 

Forrás: pecsiujsag.hu

 

Rovat: 
You shall not pass!