A PTE-n végzett hallgatók több mint 95 %-a ajánlaná a Pécsi Tudományegyetemet!

2014. február 15-ig minden továbbtanulni vágyónak le kell adnia a jelentkezését, hogy melyik felsőoktatási intézménynél szeretné folytatni a képzését. Mint azt Lengvárszky Attilától, a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatójától megtudtuk: a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) szerint a PTE-n végzett hallgatók több mint 95 %-a ajánlaná a PTE-t.

Az Universitas Televízió által készített stúdióbeszélgetésen Lengvárszky Attila oktatási igazgató elmondta, hogy mi jellemezte az idei felvételi eljárást és mik a legfőbb változások, melyekhez a jövőbeni hallgatóknak alkalmazkodniuk kell.

 

 

A beszélgetés három kardinális változást mutat be. Az első a ponthatárok megemelése, melynek következtében alap- és osztatlan képzésben 260, a felsőoktatási szakképzés esetén pedig 220 pontra emelkedett a határ.

Fontos kiemelni, hogy az idei évtől egyértelműen az elektronikus jelentkezést preferálják az intézmények és az Oktatási Hivatal. Ennek köszönhetően hamarabb kerülnek feldolgozásra a jelentkezési lapok, így gyorsabban érkeznek meg a visszajelzések is a jelentkezésről. Pozitív hír továbbá, hogy idén valamennyi szakon lesz állami ösztöndíjas hely.

A Diplomás Pályakövető Rendszer  2013-as kutatásai azt mutatják, hogy a PTE-n végzett hallgatók több mint 95 %-a ajánlaná a Pécsi Tudományegyetemet.

A Pécsi Tudományegyetem idei, Irány a PTE! elnevezésű felvételi kampányáról Lengvárszky Attila elmondta, hogy a fókuszban az információszolgáltatás áll. A jelentkezők, az érdeklődők, sőt, szüleik is nehezen követik a felsőoktatás változásait. Erre teremtenek kiváló lehetőséget a személyes találkozások a nyílt napokon és az iskolalátogatásokon. Emellett az internetes és mobil alkalmazások nyújtanak nagy segítséget a folyamatos információközlésre.

Speciális segítségként egyetemünk Központi Szolgáltató Irodájának pályaorientációs szolgáltatása támogatja azon leendő PTE-s hallgatókat, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően. Az egyedi fejlesztésű kompetencia teszt megtalálható a PTE felvételizőknek szóló honlapján.

You shall not pass!
Hiba | Pécsi Tudományegyetem

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.