PTE Alumni: megvan a húszezredik!

A PTE Műszaki és Informatikai Karán találkoztak a 40 éve diplomát szerzett egykori épületgépész hallgatók. A mintegy 90 fős évfolyamról több mint 50-en jöttek el a találkozóra.

Igaz, pontosabban 41 éves a találkozó, hiszen a csoport nagy része már tavaly is eljött az egykori Pollack Mihály Műszaki Főiskolára, és akkor határozták el, hogy réztábla avatóval egybekötött ünnepséget is szerveznek a közeljövőben.

A mintegy 90 fős évfolyamról több mint 50-en jöttek el a találkozóra, amelyet Kvasznicza Zoltán dékánhelyettes nyitott meg, majd Baumann Mihály az Épületgépész Tanszék vezetője is visszaemlékezett: csőtollak, logarlécek, körzők, betűsablonok világa volt az, ami körülvette őket.

 

 

Csak a főszervező, Magyar Elemér tudta, hogy nagy nap lesz a mai, hiszen a 20000. öregdiákot regisztrálja a Pécsi Diplomások Köre alumni szervezet. Az Alumni pultnál álló munkatársak tapssal köszöntötték a szerencsést, aki akkor még nem sejtette milyen szép meglepetésben lesz része.

 

 

Molnár Géza meghatottan vette át az ezüst egyetemi emlékgyűrűről szóló ajándékkupont. Utólag megsúgta: óriási meglepetés és megtiszteltetés e szerencse a számára. Kiváló eredményei alapján ő volt az évfolyamelső, pedig már munka mellett jelentkezett akkoriban a főiskolára, nagyon szerette a szakmáját és ezt a közeget is.

 

You shall not pass!