Posztumusz díjjal ismerték el Buday-Sántha Attila munkásságát

A  Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT) kiemelkedő kutatói, oktatói és iskolateremtő tevékenysége elismeréseként posztumusz Regionális Tudományért kitüntetést adományozott a tavaly elhunyt Prof. Dr. Buday-Sántha Attilának, a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola alapítójának, a PTE Közgazdaságtudományi Kar egykori professzor emeritusának.

 

A „Turizmus a régiófejlesztés szolgálatában” címmel rendezett konferenciát az Orbán Balázs Akadémia 2015. április 24-25-én, Székelyudvarhelyen. 

A szervezők a konferenciát Buday-Sántha Attila professzor emlékének ajánlották. A székelyföldi szervezők többsége a PTE Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolájában szerezte tudományos fokozatát.

Az eseményen a Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT), a regionális tudomány területén végzett kiemelkedő kutatói, oktatói és iskolateremtő tevékenysége elismeréseként posztumusz Regionális Tudományért kitüntetést adományozta a tavaly elhunyt Buday-Sántha Attilának, a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola alapítójának, a PTE Közgazdaságtudományi Kar egykori professor emeritusának. 

Az Orbán Balázs Akadémia, a regionális tudományok területén Pécsett doktorált székelyföldi fiatalok nevében elismerő oklevéllel ismerte el Buday-Sántha Attila munkásságát, önzetlen segítőkészségét, a székelyföldi tudományos közeg erősítésében kifejtett szerepét.

A plenáris ülésen Buday-Sántha Attila érdemeit Nagy Benedek, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa és Geréb László, a MÜTF Székelyudvarhelyi Oktatási Központjának igazgatója méltatták. 

 

Rovat: 
You shall not pass!