Pécsi Szenior Akadémia záróünnepség

2016. január 29-én, pénteken került megrendezésre a Szenior Akadémia 3. félévének záróünnepsége, amelyen nagy számban vettek részt a szépkorú hallgatóink. Az ünnepséget egy színházi társulat darabjával nyitották meg, majd dr. Zádori Iván dékánhelyettes és dr. Bajusz Klára egyetemi docens köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepség végén vehették át a Szenior Akadémia hallgatói az emléklapjaikat.

 

A Pécsi Szenior Akadémia 2014. szeptemberében nyitotta kapuit az akkor még PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának szervezésében. Azokat a 60 év felettieket hívtuk meg, akik érdeklődnek az idősödés, a kultúra, a tudományok aktuális kérdései iránt. Az Akadémia célja, hogy segítse megőrizni az idősödő generációk aktivitását, tanulási kedvét. Minden szemeszterben kéthetente tartunk előadásokat. Ezeket tanfolyamok egészítik ki, melyeket egyetemi oktatók és nyugdíjasok tartanak számos témakörben. Népszerűek a kirándulásaink, a bridzsklubunk, számítástechnikai, művészettörténeti tanfolyamaink. Mindezek hozzájárulnak az aktív, érdeklődési köröknek megfelelő közösségek szerveződésében, a szenior önkéntesség lehetőségeinek népszerűsítésében.

Az Akadémia sikerét tükrözi, hogy közel 500 regisztrált résztvevő érdeklődik az előadások és tanfolyamok iránt, és közel 200-an vehetik át ezen a rendezvényen okleveleiket. A következő szemeszter 2016. március 2-án indul Pécsett, a PTE KPVK Szántó Kovács János utcai Aulájában.

Részletes program és információ »

Rovat: 
You shall not pass!