Októberi programok a jubileum jegyében

Októberben is számos tudományos és kulturális programmal várjuk az érdeklődőket. Ünnepeljen velünk, szeretettel várjuk a jubileumi eseményeken!

Open4Business Üzletember Találkozó és Konferencia
október 4-6.
Kereskedelmi Központ Pécs (Pécs, Majorossy I. u. 36.)
https://www.b2match.eu/open4business

A számos országból érkezett diplomaták és testvérvárosok képviselői mellett a gépipar, a beszállítói ipar, a környezetipar, az élelmiszeripar és az ICT szektor vállalatainak és klasztereinek vállalkozói is részt vesznek az eseményen.

 

III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia

 

III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia
október 5-6.
Szentágothai János Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.)

http://konferencia.pte3d.hu/

Az egész világot átalakító 3D nyomtatás aktuális állását bemutató konferencia, mely idén a Design Héthez is kapcsolódik. Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinkre, amelyek között több, a technológiát az alapoktól kezdve bemutató előadás is megtalálható lesz. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

 

 Jubileumi DesignPécs Hét nemzetközi kiállítás, konferencia és könyvbemutató

 

Jubileumi DesignPécs Hét nemzetközi kiállítás, konferencia és könyvbemutató
október 6-20.
Nádor Galéria (Pécs, Széchenyi tér 15.)
http://designpecs.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan városi fenntartású helyszínek, egyetemi kutatók és oktatók, egyetemi hallgatók és több mint 30 vállalkozás működik együtt, hogy bemutassák a Dél Designját: divat, kesztyűipar, orgonagyártás, alkalmazott művészet, ékszerkészítés, építészet és lakberendezés, 3D technológiák és azok alkalmazási lehetőségei, járműgyártás és formatervezés, kézműves termékek, audiovizuális technológiák; film és videó.

 

 

Nyitott Egyetem
Dr. Kéri Katalin: Lánynevelés és női művelődés a 19. századi Magyarországon

október 10. 18:00
PTE FEEFI Aula (Pécs, Szántó Kovács J. u. 1/B)

Hazánkban a 19. századtól járhattak először nemcsupán alsó, hanem közép szinten is iskolába a lányok. Sőt a század végén arra is lehetőségük nyílt, hogy egyetemi képzésben vegyenek részt. A nemzetépítés, a polgárosodás a városiasodás mind hozzájárultak ehhez a változáshoz. Az előadás ingyenes.

 

Egyetem és egyetemesség – A pécsi egyetem helye és szerepe Európában a középkortól napjainkig című konferencia

 

Egyetem és egyetemesség – A pécsi egyetem helye és szerepe Európában a középkortól napjainkig című konferencia
október 12-13.
Pécsi Egyházmegye - Magtár Látogatóközpont (Pécs, Aradi vértanúk útja)

A középkori pécsi egyetem alapításának évfordulójához kapcsolódóan a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a PTE Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézetének a magyar és az európai felsőoktatás-történet kutatásainak legújabb tudományos eredményeit bemutató kétnapos, nemzetközi konferenciája.

 

Egykor és ma. A pécsi egyetem épületei

 

Egykor és ma. A pécsi egyetem épületei
október 18. – december 8.
Megnyitó: október 18. 18:00
Cella Septichora (Pécs, Szent István tér)

Az Egyetemi Levéltár műhelyében készült kötet archív fotók, képeslapok és mai fotók segítségével mutatja be az egyetem és jogelődeinek talán legfontosabb infrastrukturális hátterét: az épületeit. A kétnyelvű (angol és magyar) kiadvány nem csak a szűkebb szakmának szól, hanem időutazásra hívja az egyetem régi és mai polgárait, illetve a város lakóit.  A kötet és a kiállítás anyagát összeállították és friss fotókat készítették Lengvári István és Ruprech Judit.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

További jubileumi programok: jubileum.pte.hu

 

Rovat: 
Címkék: 
You shall not pass!