Michelisz Norbert lett az év legnépszerűbb sportolója

A Pécsi Tudományegyetem hallgatója, Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett szavazáson.

Az MSÚSZ tagjai idén is - immár 57. alkalommal - megválasztják az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdetik. Tíz nappal a Sportcsillagok Gálaestje előtt tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz sorozatban negyedszer kapta a legtöbb voksot a közönségszavazáson. A népszerűségi versenyben Michelisz ezzel Hosszú Katinka úszót és Kiss Norbert kamionversenyzőt előzte meg.

Michelisz Norbert a Túraautó Világbajnokság (FIA WTCC) 2014-es kiírásában 4. helyen végzett, a privát tulajdonban lévő magyar csapat pilótájaként az összes - gyári támogatással induló - márkatársát is megelőzve.

"Nem tudom mi a titka annak, hogy ennyien szavaznak rám, és, hogy évről-évre ennyi kijönnek a WTCC futamokra. Az elmúlt három év közönségdíjai után azért már számítottam arra, hogy idén is itt lehetek. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen erős mezőnyben érhettem ezt el, például elég csak Hosszú Katinkát említeni. Azt hiszem, hogy versenyzőként még mindig van hova fejlődnöm, és azt gondolom, hogy sikerült tisztelet kivívnom a pályán magamnak, ami nagyon fontos ebben a sportban.” - mondta Michelisz Norbert a sajtótájékoztatón.

 

Kapcsolódó hírek:

 

You shall not pass!