Mentor Fórum az eredményesebb tanárképzésért

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja a PTE gyakorló iskolájával közösen tanév végi fórumot rendez május 31-én a tanárképzés szakmai gyakorlataiban résztvevő köznevelési és felsőoktatási szakemberek számára.

Mentor Fórum az eredményesebb tanárképzésért

 

A fórum kiemelt témája az új osztatlan tanárképzés iskolai gyakorlataihoz kapcsolódó mentortanári feladatok áttekintése, a hallgatók fogadásától az értékelőlapok elkészítésig tartó folyamatról való tudásmegosztás, tudás átadás. A résztvevők tizenhárom szekcióban vitatják meg a tanítási gyakorlatok szervezésének, értékelésének aktuális kérdéseit. A rendezvény jó alkalmat ad arra, hogy az Egyetem gyakorló iskolájának vezetőtanárai, az egyetemi oktatók és a külső partnerintézmények mentor pedagógusai megosszák egymással a szakmai gyakorlatok során szerzett tapasztalataikat. A résztvevők tájékoztatást kapnak a PTE új tanárképzési pályázati projektjéről, „A Komplex Alapprogram bevezetése a köznevelési intézményekben” című EFOP-3.1.2. pályázatról, a partnerintézményekkel, pedagógusokkal való együttműködés lehetőségeiről.

A rendezvénynek a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium székhelyintézménye ad otthont, jó körülményeket biztosítva a plenáris ülésnek és az azt követő szekcióbeszélgetéseknek.

A PTE Tanárképző Központ már harmadik alkalommal rendezi meg a mentor fórumot és a továbbiakban is rendszeressé kívánja tenni ezt a szakmai találkozót, segítve a tanárjelölt hallgatók eredményesebb felkészítését.

A III. Mentor Fórum rendezvényről, a szekciókról további információk a Tanárképző Központ honlapján találhatók! 

Rovat: 
You shall not pass!