Kutatók Éjszakája a Természettudományi Karon

Idén sem kellett csalódtunk: az emberek, férfiak és nők, fiatalok és idősebbek igenis érdeklődnek a természettudományok iránt! 

Kutatók Éjszakája a Természettudományi Karon

 

Bár az idei évben sok új helyszín és érdekesség jelent meg a PTE kínálatában, de ez szerencsére nem látszott meg a kar programjaira látogatók számán. „Telt ház” előtt zajlottak a fizika tárgyú bemutatók, csakúgy, mint az ételkóstolóval egybekötött japán kultúrát bemutató „Szaké, szusi, bonsai” előadás. Csillogó szemű gyerekek figyelték a kémia csodáit a külön számukra megszervezett programon, és az évről-évre visszatérő, nagy kémia bemutató is hozta a formáját: a 140 fős előadó csordultig megtelt, a kívül rekedtek a folyosóról követték az eseményeket. Biológia, földrajz, informatika, matematika vagy sport - minden témára volt érdeklődés, a látogatók aktív részvétellel még kis ajándékokhoz is juthattak.

 

Kutatók Éjszakája a Természettudományi Karon

 

Az aulában is nagy volt a forgalom. A Fitt Help Desk állapotfelméréssel, értékeléssel és jó tanácsokkal fogadta az érdeklődőket, a parasportokat (kerekesszékes vívás, boccia) a bemutató után ki lehetett próbálni, és ismét kellemes szellemi párbajt hozott a sport kvíz.

A Sportpályán mintegy 350 ember vett részt a csillagászati programon, ahol a derült égboltnak köszönhetően egész sok égitest volt látható, így a Mars, a Szaturnusz, kettőscsillagok, csillaghalmazok és galaxisok, de nagy sikere volt a zöld lézeres csillagkép bemutatásnak és mondáknak is.

A program során végig nyitva tartó laborokban folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött.

Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott, a programsorozattal sikerült a tudományos pálya felé fordítani a fiatalok érdeklődését és egyben újabb híveket is szereztünk a természet-, informatika- és sporttudományoknak! 

 

 

Rovat: 
You shall not pass!