Kutatók Éjszakája a PTE-n

Izgalmas témák várták az érdeklődőket 2015. szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakája pécsi és szekszárdi helyszínein.

 

Ismét nagy sikerű rendezvényt bonyolított le a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján. Szeptember utolsó péntekén Pécsett három helyszínen, 1200 fő körüli látogató létszám mellett 89 program zajlott le. Ismét fesztiválköntösbe öltözött a tudomány – a szokásokhoz híven az Ifjúság úti campuson a TTK szervezésében zajlottak az események, melyet az ETK és a BTK programjai is színesítettek.  Az ÁOK Farmakognóziai Intézete a Rókus utcában, valamint új helyszínként a MIK a Boszorkány úton várta a látogatókat. Szekszárdon is a korábbi évekhez hasonló felfokozott érdeklődés kísérte a KPVK által szervezett eseményeket.

A fiatalok érdeklődésének felkeltésére idén is külön hangsúlyt fektetünk, így a korábbi évekhez hasonlóan az eseményeken ismét több szervezett iskolás csoport vett részt, a pécsieken kívül Siófokról, Szentlőrincről, Hosszúhetényből is érkezett diákcsoport tanári és szülői kísérettel a pécsi helyszínekre.

A PTE regisztrációhoz kötött helyei a szokásokhoz híven már napokkal korábban beteltek. Az egyetemi előadókban, laborokban a legkülönbözőbb korú és érdeklődésű emberek fordultak meg és élvezték a látványos, közérthetően tudományos és újdonságokkal teli programokat.

Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott és a programsorozattal sikerült felhívni a figyelmet a tudományok sokszínűségére és a kutatói életpálya szépségeire!

A karok beszámolója az alábbi linkeken elérhető:

PTE-TTK beszámolója »

PTE-MIK beszámolója »

PTE-PKVP beszámolója »

You shall not pass!