Közel 30 országból érkeznek a PTE nyári egyetemére

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (PTE ÁOK NOK) idén szervezi a 17. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programját. Az egyre népszerűbb rendezvényre közel 30 országból több mint 50 diákot várnak, Angolától Chilén át egészen Japánig érkeznek majd a jelentkezők.

 

A tanórákat 5 nyelvi szinten, heti 40 tantermi és tantermen kívüli órában, kis – 5-10 fős – csoportokban tartják. Egy csoport három nyelvtanárral tanul, így biztosítják a változatos tanulói környezetet, és módszertani eszközöket, ezen kívül a résztvevők a kulturális szemináriumokon szakmai előadókkal is találkoznak. A tapasztalt, szakképzett oktatók évek óta dolgoznak együtt, többen közülük az órákon használt tananyag fejlesztésében is részt vettek.

 

 

Az élményalapú, tantermen kívüli órák és a nyelvórákon használt tananyag biztos nyelvi alapokat és ismereteket adnak, valamint a természetes kommunikációra helyezik a hangsúlyt. Tananyagként a MagyarOK tankönyvcsaládot használják a szakemberek, melynek különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amely a tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszi. Az idei Nyári Egyetem folyamán jelenik meg a tankönyvcsalád harmadik kötete. A tantermi órákkal összehangolva, a résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon, és szakkörökön fedezhetik fel Pécs és környékének látnivalóit. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul, melyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.

 

 

„Meggyőződésünk, hogy a hatékony és élvezetes nyelvtanulás egyik kulcsa, ha a célnyelvet elsajátításának minden fázisában úgy használjuk, mint bármely másik nyelvet: új információ megszerzésére és továbbadására, valamint a másokkal való értelmes és eredményes kommunikációra. Ennek a környezetnek a kialakítása, nyelvi szinthez való igazítása a legfőbb feladatunk, s azt hiszem, ezért tér vissza több diákunk évről évre” – hangsúlyozta Pelcz Katalin, a program vezetője.  

 

A program hivatalos megnyitóját 2016. július 25-én 9:00 órakor a PTE Dohány u. 1-3. épülete előtt, a fák árnyékában rendezik. A programot Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE ÁOK dékánja nyitja meg. Az ünnepélyes megnyitóra szeretettel várják a sajtó képviselőit.

 

Rovat: 
You shall not pass!