Könyvbemutató a PTE KPVK-n

Az egyetemes erkölcs lehetőségével, napjaink társadalmi, kulturális és politikai válságjelenségeivel foglalkozott az a könyvbemutató, amelynek a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara adott otthont november 25-én.

A rendezvényen az Is a Universal Morality Possible? (Van-e egyetemes erkölcs?) című, angol nyelvű tanulmánykötetet mutatták be az érdeklődőknek az alkotók. A könyv a L'Harmattan Kiadó gondozásában jelent meg Budapesten 2015-ben. Szerzői az egyetemes erkölcs kérdését vizsgálják történeti és kortárs etikai perspektívákból. A könyv különlegessége, hogy a más-más tudományterületi nézőpontokat képviselő szerzők a témát az egyetemes erkölcs eszméjét napjainkban érintő társadalmi, kulturális, politikai kihívások jegyében közelítik meg.

A bemutatón részt vett Dr. Hörcher Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének igazgatója, a kötet szerkesztője és szerzője, Dr. Szécsi Gábor, az MTA Filozófiai Intézetének tudományos főmunkatársa, a PTE KPVK tanszékvezetője, a kötet szerzője és Dr. Koller Inez, a PTE KPVK adjunktusa, a kötet szerzője. A résztvevőket Dr. Nemeskéri Zsolt, rektori megbízott köszöntötte a PTE KPVK vezetése nevében.

Címkék: 
You shall not pass!