Koncerttel hangolódott az ünnepekre a PTE

Immár ötödik alkalommal örvendeztette meg nézőközönséget a Pécsi Tudományegyetem, a Kodály Központban tartott ünnepi koncertjével.

 

Kocsár Balázs vezényletével, az Egyetemi Szimfonikus Zenekar bűvölte el a közönséget, majd az I. Számú Gyakorló Iskola Campanella Kórusa mutatta be Karácsonyi dalcsokrát, Schóber Tamás irányításával. Ezt követően az orvosi kar hallgatója, Ian O’Sullivan, a PTE Táncegyüttes közreműködésével a meghitt, a Zenélő Egyetem hallgatóiból alakult Rokoko Rosé nevű formáció pedig a vidám hangulatot hozta el.

Az est házigazdája Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai-díjas színművésze volt, aki maga is dalra fakadt, Beck Zoltánnal kiegészülve. Az este során a PTE Brass Band is bemutatta karácsonyi jazz egyvelegét, majd az Egyetemi Kórus, és az Egyetemi Zenekar koprodukciója következett.

Az I. Számú Gyakorló  Általános iskola tehetséges tanulói verssel és énekkel egyaránt mosolyra fakasztották a jelenlévőket, ezután Lakner Tamás, Liszt-díjas karnagy, a Művészeti Kar dékánja buzdította közös énekre a nézőket.

Rovat: 
You shall not pass!