Kitüntetettjeink augusztus 20-a alkalmából

Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

Állami kitüntetések augusztus 20-a alkalmából / Fotó: Fotó: Bartos Gyula/EMMI

 

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

 

DR. SZABÓ ISTVÁN, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika professor emeritusa.

  

 

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

 

DR. SCHMIDT PÉTER, a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Intézetének egyetemi oktatója, a Soproni Egyetem egyetemi magántanára, a győri Gyermek-háziorvosi Rendelő gyermekgyógyász főorvosa, Győr város volt társadalmi megbízatású alpolgármestere.

 

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült:

 

DR. OLÁH ANDRÁS, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar általános és stratégiai dékánhelyettese, az Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézet igazgatója, a Magyar Ápolástudományi Társaság elnöke.

 

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

 

DR. SZELESTEI TAMÁS, a B. Braun Avitum Kaposvári Dialízisközpontjának orvosigazgatója, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Nephrológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense.

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek 2017. augusztus 21-én.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át:

 

Dr. MADÁR PÉTER, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi tanára,

valamint

Dr. SEBESTYÉN ANDOR, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Dél-dunántúli Területi Hivatalának volt igazgatója. 

 

Forrás: MTI

A kitüntetettek teljes névsora ezen a linken található!

Rovat: 
You shall not pass!