Jubileumi sporttavasz a PTE-n

A tavaszi félévben is számos program várja a sportolni vágyókat a PTE-n! 

Dunai Regatta / fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

 

Március 

03.08-09. PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba:

1. Próba: III. PTE Kocsmasportok Éjszakája

A hallgatók idén tavasszal is képviselhetik szervezeti egységüket egy ötállomásos vetélkedősorozatban, a PTE 650 Jubileumi Ötpróbán. A versengés első állomása a nagy népszerűségnek örvendő Kocsmasportok Éjszakája. A szervezők az esti vetélkedésre 10 fős kari csapatok jelentkezését várják, ahol a hallgatók minden bizonnyal olyan sportágakban mérhetik össze tudásukat, mint a:  biliárd, csocsó, darts, sakk, lég-hoki, kvíz, férfi-női sörivó verseny, karaoke.

 

03.20. Tavaszi PTE Karok közötti Nagypályás Labdarúgó Bajnokság

2017 tavaszán a PTE Sportiroda ismét megszervezi az egy évvel ezelőtt újraélesztett komoly hagyományokkal bíró PTE Karok közötti Nagypályás Labdarúgó Bajnokságot. Az őszi sorozatban új bajnokot avattak az ÁJK-s hallgatók személyében, idén a szervezők az összes PTE Kar bevonása mellett várnak Erasmus csapatot is a megmérettetésre.

 

03.22. Sport Tere- Fere

 Az utolsó teljes márciusi héten a focibajnokság mellett lesz egy szintén a labdarúgáshoz köthető sportprogram, a rendhagyó módon tavasszal is megrendezésre kerülő: Sport Tere-Fere. A szervezők nem titkolt célja, hogy az őszi eseményhez hasonlóan tavasszal is a hallgatók egy jó hangulatú családias interaktív beszélgetésben vegyenek részt a meghívott vendégekkel. 

 

Dunai Regatta / fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

 

03.29-30. PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba

2. Próba: I. PTE Karok közötti Éjszakai Futsal Kupa

Az már kiderült az idővonal eddigi állomásaiból, hogy a PTE Sportiroda márciusi programjai között kiemelt szerepet játszik a labdarúgás, ezt a megállapítást erősíti az, hogy a hónap utolsó sportrendezvényét is valamelyest a focihoz köthetjük, hiszen a futsalt gyakran, annak kistestvéreként említik.

A PTE Karok közötti Éjszakai Futsal Kupát a Sportiroda első alkalommal rendezi meg, valamint az esemény bekerült a jubileumi ötpróba állomásai közé. A szervezők a kapott visszajelzések alapján, valamint a Futsal Liga és a Karok közötti Bajnokságok népszerűsége miatt is döntöttek, hogy idén megpróbálják hagyományteremtő módon elindítani az éjszakai kari teremfoci kupát. 

 

Április

04.12. IV. PTE B33 Streetball Kupa

Szinte minden tanévben helyett kapott a sportprogramok között a streetball kupa, így hát idén sem maradhat el. A szervezők várnak férfi- és női csapatokat egyaránt a rendezvényre.

 

04. 26. (04.27; Esőnap) PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba

3. Próba: III. PTE Történelmi Emlékfutás

Április 26-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a PTE Történelmi Emlékfutás 1367, amely a PTE 650 Jubileumi Ötpróba vetélkedősorozatnak a harmadik állomása lesz. A futás az elmúlt évekhez hasonlóan két irányból indul és a Széchenyi Téren ér véget: "Sörház- Széchenyi Tér", valamint a "48-as Tér- Széchenyi Tér". Minden Emlékfutás előtt az alapvető cél tulajdonképpen az esemény mottója: 1367 hallgató megmozgatása 1367 m-en, azonban ha az időjárás is engedi, akkor a szervezők a jubileumi évben egyáltalán nem bánnák, ha a résztvevők száma elérné a 2x 1367-et. Ennek érdekében idén először Esőnapot is terveznek, méghozzá másnap április 27-re. A rendezvény lebonyolítását „futónagykövetek” segítik, akik vállalják azt a nemes feladatot, hogy részt vesznek lelkes futók toborzásában. A futás szimbolikus, NEM VERSENY jellegű, hiszen az esemény egyetemünk fennállásának 650. évére (amely 2017-ben lesz) emlékeztetett, illetve erre kívánja felhívni a figyelmet. A Kosztolányi Céltársulás is hozzájárul a rendezvényhez:  minden futónak lehetősége nyílik arra, hogy futása során 200 Ft-al segítse (teljesen önkéntes a felajánlás) a határon túli magyar diákok családjait. Ezzel is egy esélyt adva azoknak, akik kultúránkat tovább örökítik az ország határain kívül.

 

04.29. PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba

4. Próba: VI. PTE Sárkányhajó Regatta

Idén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Sárkányhajó Regatta, amely a jubileumi ötpróba negyedik etapja is egyben. A PTE Sportiroda szervezői bíznak abban, hogy ha az időjárás, olyan kegyes lesz az eseményhez, mint tavaly tavasszal, akkor az idei évben is rekordszámú jelentkezés jöhet össze a rendezvényen, amely szorosan fog kapcsolódni a 2017-es Pécsi Egyetemi Napokhoz, illetve a Dunai Regattához. 

 

Május 

05.06. Dunai Regatta 

Idén május 6-án kerül sor az év sportfesztiváljára, a Dunai Regattára. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a PTE Sportiroda 2017-ben is szeretne szurkolói buszt indítani a budapesti Műegyetem rakpartján megrendezendő egész napos sporteseményre, ahol reményeink szerint a Pécsi Tudományegyetem Sárkányhajó Válogatottja ismét az egyik főszereplője lesz a versengésnek.

 

Július 

07.01.  PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba

5. Próba: Balaton-átúszás

Az elmúlt évekhez hasonlóan a PTE Sportiroda idén is, július 1-én buszt indít a Balaton-átúszásra, azonban most először fordul elő, hogy a verseny egy többállomásos vetélkedősorozat (záró)etapja legyen. A tervek szerint lenne egy PTE stand az átúszás balatonboglári beérkező helyén, ahol az Egyetem bármelyik karán tanuló hallgató, függetlenül attól, hogy a sportiroda által biztosított busszal érkezett az eseményre, beregisztrálhat és képviselheti a szervezeti egységét, az Ötpróba végelszámolásában.  Amennyiben a szervezők az időjárási körülmények miatt változtatnak a rendezvény időpontján, úgy a Sportiroda által biztosított járat indulása is változik.

 

Augusztus

08.17-20. PTE 650 Nemzetközi Sportfesztivál

A jubileum évében a Pécsi Tudományegyetem, a PTE Sportiroda közreműködésével nagyszabású nemzetközi sportfesztivált tervez, ahová magyar egyetemek mellett várnak külföldi intézményeket is. A sportesemény, amely négy sportágban ( férfi futsal, női röplabda, férfi kosárlabda, cheerleading), mintegy 500 hallgatót mozgat meg,  tulajdonképpen a felvezetése lesz, annak a szeptemberi ünnepi rendezvénysorozatnak, amely a PTE alapításának 650. évfordulójáról kíván megemlékezni. A szervezők várják a PTE hallgatóit arra, hogy Egyetemünk csapatait akár sportolóként, akár szurkolóként segítsék. 

 

Timeline az univpecs.com-on  »

További információk: Facebook és Sport Iroda honlapja

 

E-mail: egyetemisport.pte@gmail.com

 

 

Rovat: 
Címkék: 
You shall not pass!