Ismét lesz Kutatók Éjszakája!

Szeptember 27-én pénteken újra kinyílnak a laborajtók a Pécsi Tudományegyetemen. Kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni immár nyolcadik alkalommal szeptemberben a Kutatók Éjszakája. Európában egy napon, 2013. szeptember 27-én tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

A magyarországi rendezvényeket a Tempus Közalapítvány koordinálja, számos budapesti és vidéki felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. A vidéki helyszínek közül kiemelkedik Pécs, ahol idén a Pécsi Tudományegyetem mellett a Tempus Közalapítvány helyi irodája is bekapcsolódik a programba.

A Pécsi Tudományegyetem a Tempus Közalapítvánnyal és a Zsolnay Negyeddel együttműködve, a három intézmény hírnevére építve országosan is láthatóvá szeretné tenni a pécsi tudományos és kutatói életet, a tudományegyetemet és Pécs városát. Ennek érdekében két fő helyszín, a megszokott Ifjúság úti PTE TTK campus és újdonságként a Zsolnay Negyed ad otthont egy különleges és emlékezetes éjszakának. A rendezvény továbbra is ingyenes, színes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható helyszínekkel várja a nagyközönséget!

A rendezvény időpontja: 2013. szeptember 27. péntek
Helyszínek:

  • PTE TTK (Pécs, Ifjúság útja 6.): 16.00-22.00
  • Tempus KA - Zsolnay Negyed (Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.): 14.00-02.00

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a pécsi Kutatók Éjszakája 2013-as programjain!
A programok az esemény honlapján folyamatosan frissülnek:

www.kutatokejszakaja.hu
www.facebook.com/kutatokejszakaja

Rovat: 
You shall not pass!