Horvátországi diákok látogatása a PTE-n

2015. június 27-30. között a horvátországi Zsdála településről érkeztek Pécsre illetve egyetemünkre magyar származású középiskolás korú fiatalok, hogy gyakorolják az anyanyelvüket.

A tábor alatt, melynek helyszíne a pécsi Márton Áron Szakkollégium volt, a résztvevők felkeresték Pécs nevezetességeit, kulturális örökségeit, gyönyörködhettek a TV-toronyból nyíló csodálatos kilátásban és bepillantást nyerhettek az egyetem életébe is.

 

 

Ennek részeként egy délelőtti médiafoglalkozás keretében a diákok látogatást tettek az Universitas Televízióban, valamint az UnivPécs szerkesztőségében. A televízió stúdiójában Kosaras Attila, az egyetemi televízió főszerkesztője mutatta be az egyetemi médiaszolgáltatáshoz tartozó stúdiót és tartott bemutatót a technikai eszközök működéséről, majd ajándékkal is meglepte horvátországi magyar vendégeket. A gyerekeknek korábban nem volt még lehetőségük hasonló televíziós foglalkozáson részt venni, így roppant mód élvezték az UnivTv-nél tett látogatást.

 

Az UnivPécs szerkesztőségében Harka Éva főszerkesztő beszélt a diákoknak a szerkesztőségi munka kulisszatitkairól, míg Aknai Péter az egyetemi portálok működéséről tartott rövid prezentációt a diákoknak.  

         

You shall not pass!