A hét minden napján várja a pécsieket és a turistákat a Pécs Pont

Megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend a 118 millió forint uniós támogatásból megvalósult, a látogatókat tavaly nyár óta fogadó Széchenyi téri Pécs Pont. A város integrált, ajándékbolttal is rendelkező információs pontja a Városháza épületében működik.

„Szinte minden városi programra jegyvásárlási lehetőség, teljes információ szolgáltatás Pécs turisztikai kínálatáról, egyetemi információk első kézből, egyedi pécsi termékek, tematikus városi séták szervezése. Így foglalható össze a Pécs Pont, amelyet a nyitás óta eltelt időszakban több mint 80 ezren kerestek fel.

A TOP-6.1.4-15-2016-00001 kódszámú, Pécs városi turisztikai információs pont kialakítása a Széchenyi tér 1. szám alatt című projekt legfontosabb hozadéka, hogy a turistáknak és pécsieknek egyaránt lehetősége nyílik a város teljes idegenforgalmi kínálatának megismerésére, valamint a kiállítóhelyekre, illetve koncertekre, előadásokra történő jegyvásárlásra is, melyek mellett az ide látogatók számára, pécsi vállalkozók és művészek által készített, a városhoz kötődő termékeinek megvásárlására is lehetőség nyílik.

A pályázat előkészítése során kiemelt cél volt, hogy a Pécs Pontban integráltan jelenjen meg a város teljes turisztikai kínálata, valamint a kapcsolódó szolgáltatások, melyek a több, mint egy éves üzemeltetés során sem változtak, sőt a kínálat jelentősen bővült, hiszen 2017. február 14. óta a Pécsi Tudományegyetem információs pontjaként szolgálhat, így az ide látogatók a városi kínálattal együtt az egyetemi programokat is megismerhetik, mely a PTE 650 éves évfordulója kapcsán kiemelt fontossággal bír.

A Pécs Pont nem csak egyszerűen információs központ, hanem kiállító tér is, hiszen az egyedi belső terében időszakos kiállítások kapnak helyet benne.

Jelenleg a város idegenforgalmi látványosságait bemutató tablókiállítás tekinthető meg a Pécs Pontban, mely tablók a későbbiek során kiemelten segítik a város bemutatkozását, hiszen a turisztikai vásárokon a pécsi stand kiemelt elemei lehetnek, csakúgy, mint a szintén a projekt keretében készült, kültéri tablók és azok egyedi tartószerkezete.

Csak ajánlani tudom a Pécs Pont által kínált egész héten elérhető szolgáltatásokat, termékeket, információkat, nem csak a turisták, hanem a pécsiek számára is, hiszen itt egy helyen elérhető a város idegenforgalmi kínálata és a kapcsolódó szolgáltatások.”

Címkék: 
You shall not pass!