Fulbright ösztöndíjas oktatók és hallgatók látogatása a PTE-n

A Fulbright oktatási csereprogram keretében a 2016-2017-es tanévben Magyarországon oktató, kutató valamint egyetemi tanulmányokat folytató amerikai ösztöndíjasok csoportja 2017. március 31-én a Pécsi Tudományegyetemre látogatott. A látogatást a budapesti Fulbright Bizottság szervezte azzal a céllal, hogy az amerikai Fulbright ösztöndíjas oktatók, kutatók és hallgatók megismerhessék Magyarország első egyetemét, a Pécsi Tudományegyetemet.

Fulbright ösztöndíjas oktatók és hallgatók látogatása a PTE-n

 

A delegációt fogadta Dr. Zeller Gyula stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes valamint Dr. Tarrósy István külügyi igazgató, akik bemutatták a vendégeknek a Pécsi Tudományegyetemet továbbá az egyetem nemzetköziesítési tevékenységeit. A vendégek a tájékoztatót követően megtekintették a Dél-dunántúli Regionális Könyvtárat és Tudásközpontot, továbbá a Művészeti Kart, ahol Dr. Gocsál Ákos igazgatóhelyettes és Dr. Nagy Márta tanszékvezető asszony fogadta a delegációt.

 

A látogatók között volt az amerikai New Hampshire Egyetem 12 fős hallgatói csoportja is, akik Magyarországon vesznek részt rövid tanulmányúton.

 

A PTE évek óta aktívan részt vesz a Fulbright oktatási csereprogramban, melynek révén számos pécsi oktató, kutató folytatott amerikai egyetemeken oktatási és kutatási tevékenységet. A PTE pedig évről évre fogad az ösztöndíjprogram keretében amerikai oktatókat. Az idei tanévben Dr. Jason Newport író, az irodalomtudomány professzora tanít Fulbright ösztöndíjasként a Bölcsészettudományi Kar Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszékén. 

 

Rovat: 
Címkék: 
You shall not pass!