Felvettek a PTE-re!

Nyári hőség, heves szél, fülledt levegő, stresszes órák ... a 18-19 éves fiatalok részéről vétek volt július 23-án este otthon maradni, és körmöt rágva várni a lefagyott gép előtt az idei ponthatárokat. A legtöbben fogták is a legjobb barátot, sorstársat és irány a Széchenyi tér!

- PTE-s mappát? -KÖSZI!

- PTE-s jegyzettömböt? -KÖSZI!

- Kulcstartót? -KÖSZI!

 

A KÖSZI volt az első szó, amely elhagyta ajkukat, mikor a leendő gólyák belekóstoltak elsők között lévő egyetemi rendezvényükbe. Még nem is tudják, hogy ennek a szónak más jelentése is van, viszont rögtön megkapták a szükséges infót: KÖSZI, azaz Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda, amely az este megszervezéséért volt felelős. Enélkül nem lobogtathatták volna a PTE-s zászlót a PTE Brass Band és Dj. Venom táraságában, mialatt a ponthatárok közvetítésére várnak. A kis sátor alatt egész este tárt karokkal fogadták a fiatalokat, hogy tanácsokkal, információkkal, PTE-s ajándéktárgyakkal és az Afterpartyra érvényes karszalagokkal lássák el őket.

 

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs 

 

Az időjárás aztán kissé közbeszólt: az első villám ugyanis PONT OTT, pont akkor csapott le, amikor a Városháza órája nyolcat ütött, ekkor kezdődtek ugyanis a köszöntő beszédek. A villámoktól és esőtől megriadt fiatalok bemenekültek a kiállított bódék alá. A tetők alatt tapasztalt türelem azonban csak a köszöntő beszédek alatt volt jellemző. Mikor aztán a pontokat kivetítették nem számított eső és szél, fejvesztve szaladtak a kivetítőhöz, hogy megtudják, mit hoz számukra a jövő, melyik egyetem melyik szakjának hallgatói lesznek.

 

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs 

 

A jósló pontok aztán megmondták, hogy ki van cukorból, s ki nem. Vidám, újjongó hangok, édes kacajok, mély ölelések, és szomorú, elkenődött arcok jelentek meg a tömegben.

Új gólyáinknak gratulálunk, de a felvételt nem nyert elkenődött diákok se csüggedjenek, hiszen a pótfelvételi még egy lehetőséget ad a bizonyításra!

Ehhez további infó a http://fevi.hu-n várhatóan július 26-tól szerezhető. Ha pedig kérdésetek lenne, írjatok a felveteliinfo@pte.hu mailre.

 

Bartakovics Bettina (UnivPécs)

 
You shall not pass!