Felvételi 2017 - Pont ide tartozol!

Amit tudni érdemes a Pécsi Tudományegyetemről:

PTE felvételi 2017

 

Számít, hogy hol szerzel diplomát

Felmérések szerint a felsőoktatásba felvételizők számára az intézményválasztás szempontjai között első helyen szerepel az intézmény presztízse. Nos, ebben a tekintetben nem lehet kérdés, hogy jó választás-e a Pécsi Tudományegyetem, hiszen Magyarország első egyeteme a hazai felsőoktatás kezdete óta mind a mai napig a felsőoktatási rangsorok élmezőnyében szerepel, sőt, az oktatói kiválóság tekintetében a legjobb is volt az elmúlt évek összevetéseiben.

  

Országosan is a legolcsóbb albérletek között

A Privátbankár adatai szerint az albérletek árai Budapest 10 nagy egyetemének kerületeivel és 7 egyetemi város összehasonlításával Pécsett szinte a legolcsóbbak (30m2 esetén 16/17. hely, 60m2 esetén 15/17. hely). A tömegközlekedés, a bevásárlás, a bulik esetén szintén kevesebbet költ egy pécsi egyetemista, mint egy fővárosi – bár igények és anyagi lehetőségek szerint ez a tétel igen tág határok között változhat.

 

 

A Város

Pécsett minden 12. járókelő, aki szembejön az utcán nagy eséllyel egyetemista. A campusok környékén ennek a valószínűsége a 90% felé közelít. Rengeteg program van, és tavasztól késő őszig az utcára költöznek az események: fesztiválok, szabadtéri programok, trendi éttermek és hangulatos kávézók várják a városlakókat és a látogatókat.

 


 

A PTE is természetesen ott volt az Education!

 

 


 

Több mint egy diploma

A Pécsi Tudományegyetemen nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a hallgatókat végigkísérjék a pályaválasztástól, felvételitől a munkaerőpiacon való elhelyezkedésig. Számtalan lehetőséggel és szolgáltatással biztosítják az itt tanulók karrierjének épülését, így a legjobb esélyekkel indulhatnak a munkaerőpiacon a PTE hallgatói. Az érdeklődő, tehetséges diákokat 15 szakkollégium és tudományos diákkör várja, tudományos konferenciák, projektek, ötletversenyek segítik a fejlődésüket. Kiemelten kezelik a tehetséggondozást, regionális Tehetségpont is működik, és különféle ösztöndíjakkal támogatják a tehetséges hallgatókat valamennyi képzési területen.

 

 

A Pécsi Tudományegyetemen 10 kar képzései közül választhatsz:

 

Mesterképzés

Ha nem vagy elég biztos benne, hogy a szakmádban elég csak az alapszakos diploma, a PTE-n  mesterképzés elvégzésével a legesélyesebb pályakezdők közé kerülhetsz. A Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint – amely a végzettek megkérdezésére épül – a mester diplomával rendelkezők átlagosan nettó 30.000 Ft-tal keresnek többet, mint az alapszakot végzett társaik. A PTE- n pedig több száz mesterképzés közül választhatsz magyar és idegen nyelven, nappali és levelező képzésen, államilag támogatott és önköltséges formában is!

 

PTE mi a pálya

 

Böngészz nálunk! További információk, hasznos linkek:

EHÖK Beiskolázási különszám »

Állami ösztöndíjas képzések központi ponthatárai 2017-ben »

Milyen mesterszakra milyen alapdiplomával?

Nyílt napok a PTE-n »

Felvételi infóvonal »

Irány a PTE Facebook oldal »

PTE Facebook oldal »

 

 

Játssz velünk! :)

Kvíz Kedd »

Mi a pálya? »

PTE Kincskereső »

 

Rovat: 
Címkék: 
You shall not pass!