Erasmus+ pályázat a 2015-2016-os tanév tavaszi szemeszterére

A Pécsi Tudományegyetemnek 27 Európai Uniós tagállamban, (illetve Törökországban) 355 partnerintézménnyel van bilaterális szerződése az Erasmus+ hallgatói tanulmányi programban.

 Photo: Szabolcs Csortos

 

Az ösztöndíjprogram keretében a tavaszi szemeszterben a hallgatóknak 3-5 hónap időtartamra van lehetőségük tanulmányaikat külföldi partnerintézményben tölteni vagy szakmai gyakorlatukat külföldi vállalatnál teljesíteni.

Az Erasmus+ programban résztvevő hallgatók nem csupán másfajta elméleti és szakmai tudást szerezhetnek külföldön, hanem olyan nemzetközi tapasztalatra is szert tehetnek, melyet a későbbiekben az élet számos területén kamatoztatni tudnak. Betekintést nyerhetnek más EU-s országok oktatásába, gazdasági és társadalmi helyzetébe, hagyományaiba és mindennapjaiba. Az idegen nyelven való tanulás, az idegen kultúra megismerése, az ún. „kulturális sokk" átélése mind-mind a személyiségfejlődésük meghatározó pontja lesz. Ezen ismeretek és tapasztalatok a résztvevők szakmai önéletrajzának legfontosabb elemeivé válhatnak.

A 2015-2016-os tanév tavaszi szemeszterére meghirdetésre kerülő Erasmus+ ösztöndíj-lehetőségek és a pályázati feltételek elérhetőek a karok honlapján, valamint a http://erasmus.pte.hu oldalon.

 

by UnivPécs

 

Rovat: 
Címkék: 
You shall not pass!