Először képviseltette magát a TOP200-on a PTE

2014. november 6-án rendezték a Figyelő „TOP200” konferenciáját, amelyen Egyetemünk rektora, Prof. dr. Bódis József első ízben képviselte az intézményt. Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő TOP200 Konferencia és a hozzá kapcsolódó Gálaest minden év egyik legkiemelkedőbb üzleti eseménye. 


Magyarország azon kétszáz legnagyobb cége kerül ilyenkor fókuszba, amelyek az adott évben, előre meghatározott szempontok alapján a legjelentősebb gazdasági eredményeket érték el. 2014-ben a TOP 200 projekt központi témája az innováció volt, melyben a PTE is komoly sikereket ért el.
 

Prof. Dr. Bódis József az előadásában hangsúlyozta, hogy a felsőoktatásnak, felsőoktatási kutatóbázisoknak VAN szerepe az innovációs folyamatokban, és e központok egyben a régiójuk innovációs központjai is lehetnek. Prezentációjában részletesen ismertetett néhány innovációs sikertörténetet és kitért arra is, hogy miért érdemes a PTE –vel együttműködni.

A rendezvényt Prof. Dr. Pálinkás József kormánybiztos nyitotta meg, aki friss információkkal szolgált a pályázatok és támogatások aktuális rendszeréről. A nagyvállalatok részéről többek között Éri Gábor az  Ericsson elnök-vezérigazgatója és Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója részletesen beszélt a nagyvállalatok és a felsőoktatás együttműködéséről és az innovációs támogatások hatékony felhasználásáról.

A konferencia a gondolatindító kerekasztal beszélgetésekkel végződött, ahol vállalati vezetők elemezték a kis létszámú, de agilis startup cégekhez való kapcsolódási lehetőségeket. 

 

 

You shall not pass!