Elkészült a PTE kínai nyelvű beiskolázási honlapja

Elkészült a PTE kínai nyelvű beiskolázási honlapja és az egyetem idegen nyelvű képzéseit bemutató kínai nyelvű kiadvány. A Nemzetközi Kapcsolatok Osztály gondozásában elkészült az egyetem kínai nyelvű beiskolázási honlapja,mely az international.pte.hu/chinese címen érhető el.

A honlap célja, hogy tájékoztatást nyújtson az érdeklődő kínai hallgatók számára a PTE által kínált idegen nyelvű programokról és előkészítő kurzusokról. Az oldal emellett részletes információval szolgál többek között a jelentkezés feltételeiről, módjáról, lakhatási lehetőségekről csakúgy mint az egyetem által kínált magas szintű hallgatói szolgáltatásokról, a megélhetési költségekről továbbá Pécs városát is bemutatja. A kínai nyelvű beiskolázási honlapon külön menüpont szól az érdeklődő kínai hallgatók szüleinek, összegyűjtve mindazokat az információkat, mely a jelentkező hallgatók szülei számára fontossággal bírnak.

A kínai nyelvű honlap tartalmának összeállításában részt vettek a PTE-n már tanulmányokat folytató kínai hallgatók, valamint kikértük kínai hallgatótoborzó ügynökségek véleményét, javaslatait is. A szintén a Nemzetközi Kapcsolatok Osztály gondozásában készült el az egyetem nemzetközi képzési programjait bemutató kínai nyelvű kiadvány,mely részletes információval szolgál a PTE által kínált közel 50 idegen nyelvű képzési programról és előkészítő programról.

 

Reményeink szerint az új kínai nyelvű beiskolázási honlap valamint kínai nyelvű egyetemi kiadvány hozzá fog járulni a PTE-re beiratkozó kínai hallgatók számának a növekedéséhez. 

 

A kínai nyelvű beiskolázási honlap mellett 2014 márciusában jött létre az egyetem új angol nyelvű beiskolázási honlapja, mely nagy sikernek örvend a külföldi hallgatók és a hallgatótoborzó ügynökségek körében (international.pte.hu) egyaránt.

 

You shall not pass!