Elhunyt Prof. Dr. Andrew John Morgan

Megrendülten tudatjuk, hogy 2016. június 20-án elhunyt Prof. Dr. Andrew John Morgan, a University of Wales nyugalmazott egyetemi tanára, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának honoris causa doktora.

Morgan professzor több, mint két évtizeden át segítette az Állatszervezettani és Fejlődésbiológiai Tanszék oktatóinak és PhD-hallgatóinak tudományos tevékenységét. Támogatásának köszönhetően diplomadolgozóink és PhD hallgatóink korszerű molekuláris biológiai (peptidomika, transzkriptomika, bioinformatika) módszereket sajátíthattak el a Morgan-Kille laboratóriumban.

 

Kutatóként az általa művelt tudományterület (ökotoxikológia és ökofiziológia) kiemelkedő egyéniségeként meghatározó szerepe a kutatási témák szelektálásában, hatékony kooperációk megszervezésében. Tudományszervező tevékenysége mellett nagy gondot fordított az oktatásra is, több tankönyv és kézikönyv szerzője. Kiemelkedő volt emberi nagysága, ami a hallgatók és fiatal kollégák önzetlen támogatásában nyilvánult meg. Emiatt több biológus generáció tekintette példaképének nemcsak Cardiffban, hanem szerte a világban az USA-tól Japánig. Volt tanítványai közül többen vezető funkciót töltenek be Nagy-Britanniában, Dániában, Norvégiában és Spanyolországban.

 

Morgan professzor búcsúztatása 2016. június 30.-án 14.00 órakor lesz Cardiffban. Emlékét ápoljuk és megőrizzük.

 

 

 

Rovat: 
You shall not pass!