Bölcsészudvar az Ördögkatlanon

Másodízben települ ki az Ördögkatlanra a PTE Bölcsészettudományi Kara. A tavalyi siker és az idei program kapcsán P. Müller Pétert, a pécsi bölcsészkar dékánhelyettessét kérdeztük, még Pécsett. A Bölcsészudvar augusztus 5-8. között várja az okos lazulnivágyókat Palkonyán.

 

Miért vesz részt a bölcsészkari csapat a fesztiválon?

 

Szerelemből csináljuk, hogy jól érezzük magunkat az Ördögkatlanon, és úgy gondoljuk, hogy hozzá tudunk tenni még néhány színt az amúgy is színes palettához, el tudjuk hívni olyan szakmák képviselőit, akik amúgy nem lennének jelen. Hogy csak egy példát említsek erre: egy pécsi operaénekes Shakespeare-t fog énekelni. Hozzáteszem, nagyon szerény büdzséből dolgozunk és önkéntesek is segítik a munkánkat.

 

Tavaly már volt Bölcsészudvar az Ördögkatlanon, annak milyen hatása volt?

 

A tavalyi három tematikus napunknak nagyon pozitív fogadtatása volt, így idén már négyet szerveztünk. Délelőtt kezdünk, gyermekprogramokkal: foglalkoztatóval, játékokkal... mesét olvas például Méhes Károly is. Ez természetesen elsősorban nem a beiskolázásról szól, inkább az a cél, hogy a Katlanon jelen lévő családok is érezzék jól magukat.

 

A programok közül ki tudna emelni néhányat?

 

Semmit nem szeretnék kiemelni, mindegyik különleges és kedves. A Bölcsészudvar sok műfajú, zene, irodalom, színház, de még az önkormányzatiságról is szervezünk beszélgetést, vagy a Holokauszt/Kultúra tematikában, izgalmas programjaink lesznek. Az időjárás kitűnőnek ígérkezik, mindenkit várunk a palkonyai faluház udvarán, el lehet heverészni az árnyékban, miközben akár még kérdezni is lehet az előadóktól.

                                                                                                                                                                                                                                BALOGH Robert

 

 

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/656544601111884/

 

Rovat: 
You shall not pass!