Bicsák Bence, a PTE tehetségnagykövete aranyat nyert a triatlon világkupán

Bicsák Bence, egyetemünk tehetségnagykövete remek futóteljesítményének köszönhetően megnyerte a tiszaújvárosi triatlon világkupaverseny vasárnapi döntőjét.

Bicsák Bence, a PTE tehetségnagykövete aranyat nyert a triatlon világkupán / fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

A 750 m úszást, a 20 km kerékpározást és az 5 km futást Bicsák 54 perc 58 másodperc alatt teljesítette, mely eredmény végül az aranyérmet hozta meg számára. Jelenleg a KTK gazdálkodás és menedzsment szakán tanul, emellett a PTE tehetségnagyköveteként is tevékenykedik. Az UnivPécs szeptemberben megjelenő lapszámában interjú olvasható terveiről, eredményeiről.

 

"Ősszel harmadik lettem az U23-as világbajnokságon Mexikóban. Ez volt a negyedik vb-m, az eddigiek nem sikerültek túl jól, ezért még inkább örülök a helyezésnek. A triatlon az életem, évek óta űzöm ezt a sportot. Szeretek edzésre is járni, ami naponta 3-5 óra, elég kemény - de szeretem ezt a fajta szenvedést, mert mindig azt érzem, hogy valami fontosat teszek. A későbbiekben is szeretnék sportoló maradni, ezzel foglalkozni. Van triatlonos szerződésem is a PSN-nél, amit nem sok sporttársam mondhat el magáról.

Gazdálkodás és menedzsmentet tanulok a közgázon, a hatodik szemeszteremet kezdtem most, és eddig minden kreditet sikerült teljesíteni. Szeretek ide járni, élvezem, hogy nemcsak a sportra, hanem a tanulásra is lehet koncentrálni. Mindenképpen Pécsett szerettem volna tanulni, egyrészt, mert szeretem ezt a várost, másrészt meg az egyetem miatt, hiszen a szüleim is tanultak. A csapat is és az edzőm is idevonzott Zalaegerszegről. A közgáz mindig érdekelt, jó felkészültnek lenni az aktuális témákból. Egyébként most a leginkább most a kis- és középvállalkozások működése érdekel. Szerencsés vagyok, mert támogat a PTE, kaptam pozitív visszajelzéseket akkor is, amikor még nem vb harmadik, csak huszadik voltam. A tanárok is készségesek, tekintettel arra, hogy az edzések és az edzőtáborok miatt nem mindig tudok bejárni órákra. A sok pozitív tapasztalaton túl a tehetségköveti cím is motivált arra, hogy próbáljam népszerűsíteni is az egyetemet, és idevonzani más diákokat is. Voltak is már páran, akiket én győztem meg arról, hogy ide jelentkezzenek.

Szeretnék kijutni a 2020-as olimpiára, Tokióba, és ott jól is szerepelni. Két éves ciklusban zajlik a válogatás, és végig bent kell lenni a világranglistán első 55 helyezésében. Most a 105. vagyok, de tavaly év elején még csak 360. voltam. Jók a kilátásaim, de azért ez egy nagy ugrás, erős versenyeken kell majd jól mennem. Bizakodó vagyok."

 

Az óriási teljesítményhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 

Forrás:

Tehetségkép kiadvány

24.hu

 

Rovat: 
You shall not pass!