A Parázs a szívnek c. film decembertől már a mozikban

Befejeződtek az Izzik a galagonya munkacímű mozifilm forgatási munkálatai, így decemberben már a mozikban is láthatjuk Parázs a szívnek címmel. A film sok szállal kötődik egyetemünkhöz a készítők, szereplők és a helyszínek tekintetében is. A rendező, Vámos Zoltán volt hallgatónk, jelenleg is nálunk praktizáló orvosként forgatta Pécsett is a filmet, melyben PTE-s helyszínek és dolgozók is feltűnnek. A PTE Táncegyüttes pedig tánctudását is megmutathatta az egyik pécsi szórakozóhelyen játszódó jelenetben.

 

19 helyszínen, 16 nap alatt, 969 csapóval 18,7 órányi nyersanyaggal 138 képet rögzítettek. Ebben benne van több mint 64 ember alkotótárs munkája. A színművészektől kapott tartalmat, illetve a stáb kitartását még sokszor a 64 fok sem törte meg.

 

Az Izzik a galagonya c. film decembertől már a mozikban

 

"Bár még egy nagyon hosszú és felelősségteljes utómunka vár ránk, mégis szeretném megköszönni a támogatást-, a küzdést-, és a bátorítást abban, hogy ezt a történetet elkészíthetjük, és ezzel egyben remélem azt is, hogy mind az alkotótársakat mind pedig Magyarországot a nemzetközi szinten is történő megjelenéssekkel büszkén képviselhetem." - írta Vámos Zoltán, rendező.

 

Az Izzik a galagonya c. film decembertől már a mozikban

 

 

Rovat: 
You shall not pass!