Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett központi koszorúzási ünnepséget a Pécsi Tudományegyetem október 21-én, a Közgazdaságtudományi Kar belső udvarában elhelyezett emléktáblánál.

Fotó: Aknai Péter

 

A Pécsi Tudományegyetem vezetése nevében az egyetem rektora, Bódis József és Jenei Zoltán kancellár együtt helyezték el a megemlékezés koszorúit. Az Állam- és Jogtudományi Kar nevében Kecskés László dékán, Pécs Megyei Jogú Város nevében Őri László alpolgármester, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviseletében Takács Gyula elnök helyezett el koszorút a KTK udvarán lévő emléktáblán, mely az egyetemi és főiskolai diákparlamentnek és a pécsi forradalom nyitányának állít emléket.  

 

 

Az ünnepségen beszédet mondott Debreczeni László, az 1956-os forradalmi Diákparlament elnöke, Pro Universitate Quinquecclesiensi-díjas nyugalmazott tisztifőorvos, aki méltatta az 1956-os magyar szabadságharc jelentőségét, kiemelve a jelenre gyakorolt hatását. (Az évforduló kapcsán interjú olvasható Debreczeni Lászlóval az UnivPécs.com-on!)

 

Fotó: Aknai Péter

 

Az ünnepséget 14 órakor könyvbemutató követte az ÁJK földszinti aulájában, ahol bemutatták Máté Zsolt PTE hallgató új kötetét, melynek címe: Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba.

  

Kapcsólódó cikkeink: 

„Nem mérlegeltünk, nem féltünk – ez cselekvő hazaszeretet volt”

Egyetemi megemlékezések, emlékprogramok 1956 jegyében

 

Címkék: 
You shall not pass!