Aranyérmes a PTE sárkányhajó csapata

Hétvégén rendezték meg Orfűn a már hagyományosnak számító tavaszi Voluta Kupát, amelyen környékbeli és régiós sárkányhajós közösségek álltak rajthoz. A PTE csapata a vasárnapi verseny húsz fős, nagyhajós bajnokságában indult. 

Az egyetemi hallgatókból álló keret március végén eredetileg azzal a céllal állt össze, hogy képviselje a PTE-t a Dunai Regatta versenyén, ám az ott megszerzett harmadik hely arra sarkallta a csapatot, hogy a hétvégén sorra kerülő orfűi versenyen is megmérettesse magát.

A kilenc hajó részvételével zajló versenyen a sorsolást követően 100 méteres páros sprintfutamokra került sor, egyenes kieséses rendszerben. A döntőig viszonylag könnyen eljutott a Pécsi Tudományegyetem csapata, ott azonban a Pécsi Kajak-Kenu Klub válogatott evezőseiből álló Pink Rent keretével kellett megküzdeniük, akik - egy-két kivételtől eltekintve - évek óta megnyerték a Voluta Kupát. Ez alkalommal azonban nem tudták kihasználni a hazai pálya előnyét, a PTE csapata ugyanis nagyszerű hajrával bő fél hajónyi előnnyel nyerte meg előttük a versenyt. 

A PTE csapatának más, korábbi versenyek dobogós helyezései után, ez volt az első aranyérme a szezonban.

Gratulálunk a szép sikerkhez! 

Címkék: 
You shall not pass!